Fernando Alonso McLareni masina roolis.Foto: ALBERT GEA
Vormel 1
21. veebruar 2015, 12:31

PROBLEEMID: McLareni masina kohal hõljuvad murepilved (2)

McLareni piloot Fernando Alonso kardab, et tema meeskonna auto pole hooaja avaetapiks täienisti valmis.

Automaailma kuninglik sari saab 2015. aastal alguse märtsis, mil 15. kuupäeval sõidetakse Austraalias hooaja avaetapp. Kui Red Bull ja Ferrari on vähemalt testide põhjal teinud autoga suurepärast tööd, siis McLarenit on kimbutanud probleemid töökindluse ja mootoriga.

"Saabume Austraaliasse lootes, et on juuni või juuli, kuid on märts ja ma ei tea, kas me oleme selleks valmis," rääkis Alonso. Samas kinnitas hispaanlane, et meeskond on nii valmis, kui olla saab. 

Eilsel testipäeval kaotas Alonso kõige kiiremat aega näidanud Red Bulli Daniel Ricciardole 1,3 sekundit, kuid McLareni masin sõitis piiratud jõuga. "Tänane näitas lõpuks, et liigume õiges suunas. Kuigi me ei saa sõita täisjõul, siis tunnen ometigi, et auto on parem kui Jerezis," rõõmustas 33-aastane eelmisel aastal Ferraris sõitnud piloot.

Samas teab Alonso, et McLareni töökindlus vajab veel kõvasti tööd. "Alustasime sõitudega kell üheksa hommikul ja lõpetasime 17.45, mis on väga hea. Oleme tänasega küll rahul, kuid teame, et sõitsime 60 ringi, millest vähem ei käinud rajal keegi. Pikk maa on veel minna, kuid areng on nähtav," rääkis kunagi ka Renault's sõitnu.