Mo Farah on viimastel aastatel olnud üks Euroopa ja maailma parimaid kesk- ja pikamaajooksjaid.Foto: Matt Dunham
Kergejõustik
21. veebruar 2015, 13:35

SKANDAAL INGLISMAAL: mida öelda Mo Farah'ile, et mees solvuks? (1)

Suurbritannias suurt populaarsust nautiv kegejõustiklane Mo Farah ütles, et meeskonnakaaslane Andy Vernon solvas teda pärast Zürichi EMil võidetud 10 000 meetri jooksu.

31-aastane Farah on sündinud Somaalias, kuid kolis 8-aastaselt isa juurde Inglismaale. Farah on viimaste aastate maailma üks edukamaid jooksjaid ning tema auhinnakapis on näiteks kaks olümpiakulda Londonist (5000 ja 10 000m jooks), kolm maailmameistrtitiitlit ja viis kuldset autasu Euroopa meistrivõistlustelt.

Praegu USAs Portlandis resideeruv Farah süüdistab Vernonit selles, et viimane ütles Farahile nagu ei vääriks ta EMi kulda, sest pole eurooplane. "Istusime pärast jooksu koos ja ta tegi ühe kommentaari, mis mulle ei meeldinud. Ta ütles, et tema oleks pidanud kulla saama," rääkis Farah. Olgu märgitud, et Vernon lõpetas kõnealuse jooksu teisena. 

Vernoni sõnul on tegu suure arusaamatusega ja ta ei mõelnud oma kommentaariga midagi halba. "Ütlesin seda naljaga. Mo naeris sel hetkel nagu kõik teisedki ja jätkasime pärast oma vestlusega. Ma ei mõista täpselt, miks Mo sääsest elevandi on teinud," lausus 29-aastane kergejõustiklane.