Tanel Sokk kerkis TÜ/Rocki resultatiivseimaksFoto: ALDO LUUD
Korvpall
21. veebruar 2015, 20:44

Kodune kossuliiga: TÜ/Rock ja Valga tegid teise poolajaga sotid selgeks

Eesti korvpalli meistriliigas toimus täna kaks kohtumist, kui TÜ/Rock sõitis külla Rapla Tycole ning Valga Maks&Moorits võõrustas TTÜ KK-d. Võidukad olid mõlemad Lõuna-Eesti klubid, seejuures tehti mõlemas mängus asjad klaariks teise poolajaga.

Rock kaotas avapoolaja viie punktiga, kuid kolmandal veerandajal muutus tartlaste mängupilt oluliselt paremaks. Paari minutiga oli seis viigistatud ning veerandaja keskel oli seis pärast Tanel Soku kahte järjestikkust korvi 54:49 TÜ/Rockile. Tanel Kurbase vise lõpetas kolmanda veerandaja seisul 63:56 tartlastele.

Lõplikult otsustas TÜ/Rock mängu saatuse viimase veerandaja alguses kolme minutiga tehtud 14:0 spurdiga, mille algatas Kurbase pealtpanek ja lõpetas Janar Taltsi korv seisul 78:58. Sellega oli mängu jõujooned paigas ja lõpuvile kõlades näitas tabloo TÜ/Rocki kindlat 84:68 võitu.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe hinnangul oli kolmas veerandaeg mängu võti. "Esimesel poolajal olime hädas, sest Rapla tuli hea emotsiooniga peale. Alguses jäime korvi alt hätta, aga teisel poolajal oli meil jõudu rohkem ja saime praemini hakkama. Kolmas neljandik oli võtmeveerandaeg – saime sealt edu sisse ja mängu enda kontrolli alla.“

Ligi 32 minutit mänginud Tanel Sokk oli TÜ/Rocki parim 17 punkti ja seitsme korvisööduga. Augustas Peciukevicius ja Tanel Kurbas lisasid võrdselt 14 punkti. Kurbasel jäi kaks laupalli puudu kaksikduublist ja ta noppis kaheksa lauapalli. Kõik oma punktid kaugvisetest toonud Valmo Kriisa lõpetas 12 punkti peal. Üleplatsimeheks kerkis aga 20 punkti ja üheksa lauapalliga Rapla tsenter Domagoj Bubalo. Janar Soo viskas 13 punkti.

Valga Maks&Moorits tuli teisel poolajal välja 14-punktilisest kaotusseisust, võites mängu lõpuks napilt 77:76.

"Hea meel, et võitsime. Meil on siin paljud viirusega maas. Saage oli varem siruli, nüüd Veski. Hea, et kodus võitsime. Meie jaoks aitaks äkki see ka, et Heino Lill ei saanud täna meeskonda juhendada,“ sõnas heatujuline Valga mänedžer Antti Vasar pärast mängu.

Valga poolelt jõudsid kõik nende algviisiku mehed kahekohalise arvu punktideni. Resultatiivseim oli Reinis Strupovics 17 punktiga. Juris Aleksejevs lisas 14, Edgars Krumins 13, Kristjan Evart 12 ning Kristo Saage 10 punkti. TTÜ poolelt tõid Kiur Akenpärg 18 ning Toomas Raadik 12 punkti.