Noriaki Kasai, legendFoto: KAI PFAFFENBACH
Falun 2015
22. veebruar 2015, 20:09

USKUMATU, AGA TÕSI! Suusahüppaja, kes debüteeris MMil 26 aastat tagasi, võitis Falunis pronksmedali (1)

6. juunil oma 43ndat sünnipäeva tähistavast Noriaki Kasaist sai kõigi aegade vanim põhja suusaalade MMil medali võitnud sportlane, kui vanameister kuulus normaalmäe võistkonnavõistlusel pronksi saavutanud Jaapani nelikusse.

Kasai debüteeris maailmameistrivõistlustel 26 aastat tagasi, kui savutas Lahtis väiksel mäel 57. ja suurel mäel 54. koha. Meenutagem, et suusahüpetes tegid siis ilma sellised mehed nagu Matti Nykänen, Jens Weissflog ja Ari-Pekka Nikkola, murdmaarajal hullutasid publikut aga Harri Kirvesniemi, Gunde Svan, Marjo Matikainen, Jelena Välbe, Raissa Smetanina...

Tegemist on Kasai karjääri 7. MM-medaliga, olümpiamängudelt on Jaapani igilenduri auhinnakapis 3 medalit. Tõsi, kõige kirkam autasu on vanameistril endiselt puudu (kui välja arvata 1992.a lennumäe MM-kuld Harrachovist), seega võib arvata, et niipea Kasai veel tippspordiga lõpparvet ei tee.

Võistkonnavõistluse (kaks naist, kaks meest) kuldmedalid läksid Saksamaale (917,9 punkti), hõbemedali võitis Norra (915,6) ning Jaapanile tõi pronksi punktisumma 888,3.