Espoo Bluesi jäähokimängijad Siim Liivik ja Robert Rooba.
Spordiblogi
23. veebruar 2015, 07:00

Pluss, miinus ja ennustus | Hokimehed, erakonnad ja Eesti võrkpalli ainuvõimu võimalikkusest (2)

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 23. veebruari valik:

Läinud nädala pluss | Eesti jäähokile on Soome  kõrgliigaklubi Espoo Bluesi ründajate Siim Liiviku ja Robert Rooba näol sirgunud vahvad suursaadikud, kes esindavad Eestit liigas, mis jääb Euroopas taseme poolest alla vaid KHLile. Eesti jäähoki vajab eeskujusid ja edulugusid. Mängijaid, kes siira ja avatud olekuga aitaksid selgeks teha, et eestlastelgi jagub suutlikkust rahvusvahelises jäähokis tegusid teha. Liivik ja Rooba on just seda masti mehed.

Läinud nädala miinus | Erakondade spordidebatt tõestas, et sport on parteide jaoks teise- või kolmandajärguline küsimus. Kuuest suuremast erakonnast vaid kahte esindas endine tippsportlane. See näitab suhtumist. Spordi suhtes valitsevas ükskõiksuses on ennekõike süüdi spordirahvas ise, kes pole suutnud oma häält kuuldavaks teha. Sport on huvigrupp nagu iga teinegi. Lihtsalt liiga laisk ja kõrk.

Tuleva nädala ennustus | 85% on tõenäosus, et Eesti-Läti võrkpalli ühisliiga kõik neli poolfinalisti on Eesti klubid. Ühes paaris on säärane tulemus kindel, sest põhiturniiri võitja TTÜ kohtub Rakverega. Selveri ja Pärnu duellid Ozolnieki ja Jelgavaga ei tohiks samuti kuigi pingeliseks osutuda. Intriig on õhus vaid paaris Tartu – Riia Tehnikaülikool, ent ka seal on valitsev Eesti meister selge soosik.