Foto: ALDO LUUD
Võrkpall
23. veebruar 2015, 07:00

Tartu Bigbank langes neljandaks ja sai raskema vastase (1)

Võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga põhiturniiri viimasel päeval kaotas Tartu Bigbank kodusaalis Pärnule 1:3 ja langes sellega suvepealinna meeskonna järele neljandaks. See tähendas, et just tartlased said Eesti suurest nelikust ebamugavaima veerandfinaalivastase, Riia Tehnikaülikooli.

"Loomulikult tahtnuks me mängida kas Jelgava või Ozolniekiga," ohkas Tartu peatreener Andrei Ojamets. "Me pole Riiat sel hooajal veel kordagi võitnud, lisaks täienesid nad hiljuti ka ühe tugeva diagonaalründajaga. See on ainus Läti meeskond, kes pretendeerib reaalselt nelja parema sekka jõudmisele."

Tartu küll võitis eile esimese geimi 25:23, kuid sai kolmes järgmises 19, 14 ja 21 punkti. Mis juhtus? "Pärnu parandas oma mängu. Nad lõid servi julgelt ja stabiilselt, meie ideaalse vastuvõtu protsent oli kõigest 19 ehk võimalus kasutada esimest tempot tekkis ainult igal viiendal rünnakul. Ja nad mängisid ka kaitses väga hästi, tõid järjest palle üles – meie rünnaku statistika meenutab naiste mängu oma," nentis Ojamets.

Põhiturniiri võitja TTÜ sai laupäeval juba hooaja seitsmenda (!) 3:2 võidu, alistades Pärnu. Kodusaalis pole tehnikatudengid kaotanud sel hooajal kordagi, üldse saadi 16. võit järjest. Veerandfinaalis minnakse vastamisi Rakverega, kes edestas võitluses 8. kohale Daugavpilsi. Selver kohtub Ozolnieki ja Pärnu Jelgavaga.

Esimene mäng peetakse neljapäeval nõrgema asetusega meeskonna kodusaalis, teine ja vajadusel kolmas kohtumine juba TTÜ, Selveri, Pärnu ja Tartu publiku ees.

Põhiturniiri lõppseis: TTÜ 54 punkti, Selver 52, Pärnu 51, Tartu 49, Riia 43, Jelgava 36, Ozolnieki 30, Rakvere 27, Daugavpils 24, Järvamaa 15, Kuldiga 11, Võru 4.