Foto: ARNO SAAR
Korvpall
23. veebruar 2015, 07:00

Kui suur on Kalev/Cramo võimalus jõuda Ühisliiga play-off’i?

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond kaotas Ühisliigas võõrsil Astanale 72:93, lastes tasavägise mängu järel visata vastasel lõpuveerandil 17 punkti järjest, mis ka otsustas mängu saatuse. Eesti klubi asub 8 võidu ja 13 kaotusega 10. kohal, milline on võimalus jõuda play-off’i?

Esmalt: näib, et vaba on vaid üks koht kaheksast, sest kuuel Ühisliiga tipul on võitude-kaotuste bilanss positiivne ning 9 võidu ja 11 kaotusega 7. kohta hoidval Saraatovi Avtodoril ees parim võimalik mängugraafik, mis tõstab sellegi klubi saldo ilmselt plusspoolele.

Lisaks Kalevile on 8 võitu ka Volgogradil, Riia VEFil ja Loimaa Bisonsil – neist kahel esimesel on kaotusi 11, soomlastel aga 14. Järgnevad: Astana 7-13, Nymburk 7-14, Samaara 6-12. See seitsmik võitlebki üheainsa sisuliselt saadaval oleva pääsme eest!

Tuleb tõdeda, et Kalevi olukord pole üldse kehv: neil on praegu esikuuikusse kuuluvate meeskondadega pidada veel vaid 2 mängu (28. veebruaril kell 13 Audenteses Peterburi Zeniti ning viimases voorus võõrsil Kaasani Unicsiga). Ülejäänutest on enamikul pidada tippudega veel 5-6 kohtumist. Neli võitu järjest saanud Loimaal on see arv 3, samas on neil ees veel vaid mõni üksik kodumäng ja otseste konkurentidega enamasti võõrsil (sealhulgas Kaleviga).

Eesti meistri peatreener Alar Varrak tõdes pärast eilset allajäämist, et play-off’ile mõeldes jäi eksimisruumi vähemaks. Kui laupäeval suudetaks 5. kohal asuvat Zeniti (12-5) võita, oleks see tore boonus. Sellele järgneb aga rida otsustavaid heitlusi: kodus Loimaa, võõrsil Nymburki, kodus Volgogradi ja Minski, võõrsil VEFi ja Minskiga. Kui konkurendid suure kuuiku vastu punkte ei nopi, on Kalevil kõik veel vägagi võimalik.