Foto: Stanislav Moškov
Auto-Moto uudised
23. veebruar 2015, 07:00

Sander Pärn tegi Võrus R5’ga lähitutvust

Eesti meistrivõistluste teisel etapil Võrus näitasid parimat minekut Ford Fiesta R5 masinal rallidebüüdi teinud Sander Pärn ja James Morgan, kes edestasid Siim Plangi – Marek Sarapuud 16,3 sekundiga. Kolmandad olid Timmu Kõrge – Erki Pints (+27,3).

Mullu MM-rallidel jooksnud Drive Dmack karikasarja võitnud ja auhinnaks seitsmel WRC2 etapil osalemise saanud Pärn jäi uue sõiduvahendiga rahule. "Kõige suurem erinevus on, et praegusel autol on oluliselt rohkem jõudu, nii väänet kui hobujõudu. Ta on ikka spetsiaalne ralliauto, võrreldes Ford Fiesta R2’ga, mis on tegelikult natukene modifitseeritud tänavasõiduauto," võrdles Pärn. "Nuppe on rohkem, kuna tegu on turbo-autoga. Kiiruskatseks ehk võidusõitmise ajaks on täiesti eraldi programm ehk sa pead enne katset selle sisse ja pärast välja lülitama. R2 istud lihtsalt sisse ja muud puutuma ei pea, kui rooli ja pedaale."

Pärna MM-hooaja alguseni Portugalis on jäänud veel kolm kuud. Iga trenn, mis ta uues masinas teha saab, tuleb selle ootuses kasuks. "Ma olen kindlasti kahe testi ja Võru ralli jooksul päris palju arenenud. Esimeses testis sain kiiresti küllaltki hea tunde sisse, aga siis olid ka väga head teeolud. Teises testis olid olud palju raskemad ja siis polnud nii lihtne," ütleb Pärn, et hätta ta uue sõiduvahendiga ei jää, ent arenguruumi on veel kõvasti.

"Mulle meeldib talvel õppida. Tundub kuidagi ohutum. Isegi pidamine on üldiselt parem kui kruusa peal ja on ka lumevallid tee ääres, kuhu saab natukene toetada," lisas ralliäss. Vallide abi tal Võrus aga vaja ei läinud.