EESTI TALV: Lisaks vigursuusatamisele sai Kelly Sildaru eile Kiviõlis harrastada ka veesuusatamist – lompi ületamata lihtsalt polnud võimalik tõstukini jõuda. Foto: LAURA OKS
Talisport
23. veebruar 2015, 07:00

Kelly Sildaru ideaalne sünnipäev: sõpradega Alpides suusatamas (3)

Vigursuusataja Kelly Sildarul oli tihe nädal: esmalt tähistas ta Prantsusmaal 13. sünnipäeva, siis võitis nimeka SFR Freestyle tuuri teise etapi ning pühapäeval krooniti ta Eesti meistriks pargisõidus.

"Prantsusmaal oli ilus ilm, päike paistis, maa igalt poolt valge – palju rohkem lund kui siin," muigas Sildaru eile Kiviõlis, kus ilmastikuolud olid kõike muud kui meeldivad – neli soojakraadi, hoovihm ja tuul, mis puhus jäisel pinnal liikvele 90kilose reporterigi, rääkimata siis õhus trikitavast vähem kui 40 kilo kaaluvast vigursuusatajast.

Tuule tõttu võttis Sildaru Eesti meistrivõistlustel osa ainult naiste kategoorias – maailma edetabeli kolmas vigursuusataja võitis kahe konkurendi ees suure eduga – ning kui kogukamad mehed mäge mõõtsid, lustis piiga semudega hoopis lumelaual.

Just sõbrad tegid Kelly möödunud nädala eriliseks. "Oli väga tore, et samal nädalal olid sünnipäev ja võistlused. Sain tähistamiseks suurtel mägedel suusatada," rääkis Sildaru Kagu-Prantsusmaal Varsi suusakuurordis veedetud peopäeva kohta. "See oli väga lõbus, sest seal olid ka mu sõbrad, kes on pärit Inglismaalt. Nendega koos oli tore."

Kas kolmest kolm?

Kaks päeva pärast sünnipäeva ei sõitnud Sildaru enam mitte ainult lustile, mängus oli ka auhinnaraha – itaallanna Silvia Bertagna alistus lõpuks vaid ühe stiilipunktiga. "Oli väga raske võita, sest ma ei saa nii palju hoogu. Pidin tegema väikeseid hüppeid, aga lõpuks läks hästi," sõnas teise laskumisega oma tänavuse teise SFR tuuri etapi võitnud Sildaru.

Nimekal Prantsuse võistlusel on kavas veel vaid üks pargisõidu mõõduvõtt, märtsi esimesel nädalal peetav finaal, kus auhinnaraha on kahekordne. Tore oleks öelda, et Sildaru on taas favoriit, aga …

"Kõik sõltub hoost," ütleb liigkerge piiga, et tema jaoks saavad määravaks lume- ja tuuleolud. "Kui kiirust on, saan anda endast kõik (praegu on need 900kraadised pöörded - toim). Aga kui hoogu pole, siis pean valima väiksemad hüpped ehk ei saa nõnda head sõitu teha."

Estonian Open Freestyle

Lumelaud

Mehed: Kalle Järvilehto (FIN)

Naised: Elli Pikkujämsa (FIN)

Juuniorid: Simon Pettai

Freestyle

Mehed: Emils Ozolins (LAT)

Naised: Kelly Sildaru

Juuniorid: Henry Sildaru