Rasmus Mägi astus 200 meetrit enne distantsi lõppu rajalt mahaFoto: Arno Saar
Kergejõustik
23. veebruar 2015, 09:47

Rasmus Mägi oli Eesti meistrivõistlustel jänese rollis

Äsja LAVis treeninud 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi kehastus Eesti meistrivõistlustel 800 m distantsil jäneseks ning astus 200 m enne finišit kõrvale. Mägi vaevas kerge seljahäda, kuid ühtlasi oli ta vahetult enne starti lubanud treeningukaaslasele Raimond Vallerile, et aitab sõbra EMile.

"Magasin harjumatult pehmes voodis närvi kinni, pikk lennusõit oli ka seljataga. Olin Raimondile abimeheks, sain enda treeningukiirusele vastava tempo seada ning teda aidata," selgitas Mägi. Kuigi EMi normist 1.50,00 jäi Valleril 12 sajandikku puudu, võib see aeg ta siiski suurvõistlusele läkitada.

"Rasmuse kannul oli väga hea joosta. Andsin endast kõik – kui millegi kallal norida, siis võinuks pärast Rasmuse kõrvaleastumist natuke kiiremini lõpuni tulla. Usun, et ajaga pääseb EMile – nii vähe jäi ju puudu!" sõnas Valler.

Maris Mägi püstitas eile 200 meetri jooksus isikliku rekordi 24,22, millega tõusis Eesti kõigi aegade edetabelis teisele kohale.  Päev varem jooksis ta 400 meetrit ajaga 55,08.

"Laupäeval jooksin 150 meetrit korralikult, aga siis jäin kulgema. Nii poleks tohtinud! Samas sain hea õppetunni. Veendusime, et Aafrikas on töö korralikult tehtud. Praegu ongi minu jaoks kõige paremad distantsid 200 m ja 800 m. Kahju, et 800 meetri jooksu proovida ei saanud," kurtis Maris.