Martin Atkinsonile oleks videokordustest möödunud nädalavahetusel kõvasti abi olnud.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
23. veebruar 2015, 21:37

FIFA on lähenemas videokorduste kasutusele võtmisele

Videokorduste kasutamise temaatika on taas päevakavva tõusnud pärast Inglismaa kõrgliiga nädalavahetuse kohtumist Chelsea ja Burnley vahel, kus kohtunik Martin Atkinson tegi mitu olulist eksimust. Londonlaste peatreener Jose Mourinho kriitika on saanud aga endale väga jõulise toetaja – FIFA asepresidendi ja kohtunikekomitee juhi Jim Boyce'i.

"Ma usun, et kui karistusalas toimuvad märkimisväärsed sündmused ja on olemas tehnoloogia, siis on kätte jõudnud aeg, et seda kasutada," vahendab Eurosport Boyce'i sõnumit, et vähemalt penaltiintsidentide jaoks oleksid videokordused hea idee.

"Ma olin alati väravajoonetehnoloogia poolt, aga mitte muus osas. Nüüd olen ma hakanud meelt muutma," lisas ta. "Neljas või mõni muu kohtunik võiks olla ruumis, kus on teler, ja ta saaks nõustada peakohtunikku, kui too on ebalev või ei pannud midagi tähele."

Ometi ei pea Boyce reaalseks, et videokordusi võiks kasutada üle terve väljaku ning ei toeta ka Sepp Blatteri ideed anda peatreeneritele sarnaselt Ameerika jalgpalliga õigus mängu jooksul kaks korda kohtuniku otsust video abil vaidlustada.