Jaak Mae ja Andrus VeerpaluFoto: MATI HIIS
Falun 2015
24. veebruar 2015, 12:04

VIDEO | Jaak Mae Soome ajalehele Andrus Veerpalu dopinguskandaalist: Usun, et õiglus võitis (13)

Soome ajaleht Iltalehti võttis Eesti Suusaliidu peasekretäri Jaak Mae pihtide vahele, uurides temalt arvamust Andrus Veerpalu ja Kristina Šmigun-Vähi tabanud dopingusüüdistuste kohta. Mae soome keeles antud intervjuud vaata SIIT.

"Andruse lugu on saanud meie poolt selge lõpu. CAS otsustas, et midagi ei olnud. See on lõppenud asi. Kristina protsess käib Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) ja Eesti Olümpiakomitee (EOK) vahel, Suusaliidule ei ole selle kohta uut infot tulnud. See on sportlase, ROKi ja EOKi vaheline asi, ma ei oska seda tagantjärele kommenteerida," rääkis Mae.

Mae kinnitas, et Veerpalu kasvuhormoonisüüdistus tõmbas temagi rivist välja. "Eks see oli ka mulle halb hetk. Olime ju nii kaua aega koos treeninud ja võistelnud. Mina ei näinud ega teadnud, et ta oleks millegi sellisega (dopinguga) tegelenud. Ma usun, et õiglus võitis," vastas Mae.

2014. aastal sattus ka Mae halba valgusesse, kui Rootsi telekanali SVT dokumentaalfilm tõi esile Mae kahtlased verenäidud Salt Lake City olümpial. "Filmis näidatud dokument oli nagu ta oli. Minu hemoglobiininäit on kogu aeg olnud stabiilne (kõrge). Suhtlesin ka ise seejärel FISiga pikalt. Tundub, et kõrge hemoglobiininäit on vanematelt päritud," eitas Mae kuulujutte. 

"Karjääri jooksul levitatakse tipus olles igasuguseid jutte ja süüdistusi, see on osa suurest spordist, see käib tippsportlasega kaasas," sõnas Mae.