Ferrari idee tulevikuvormelist.Foto: Ferrari
Vormel 1
24. veebruar 2015, 19:19

Ferrari boss: peame võistlema arvutimängudega (1)

Ferrari F1 tiim avaldas nädal aega tagasi kavandid oma tulevikuvormelist, mis olid tiimi juhi Maurizio Arrivabene sõnul lihtsalt provokatsiooniks automaailma kuninglikule sarjale.

Ferrari kavandatud vormel erineb suuresti tänapäeva masinatest, kuid on visandatud sobimaks hetkel kehtivate F1 reeglitega. Itaallastest on õppust võtnud Red Bull ja McLaren, kes on kuulduste kohaselt loonud sarnased vormelikavandid. Meeskonnad teevad seda selleks, et F1 inimeste hulgas populaarsemaks muutuks.

"Auto oli selline provokatsioon, mida saaksime tulevikus teostada," rääkis Arrivabene, et seda ei tehtud lihtsalt nalja viluks. "Meie sõnumiks oli lasta valla loovus ja luua ilus auto. Me ei ütle, et olime esimesed, teised või et meie vormel on parim. Üritame lihtsalt jääd liikuma panna."

Tulevikust rääkides sõnas Arrivabene, et otsesteks konkurentideks saavad videomängudes olevad autod, mis on tema sõnul suurepärased, hea disainiga ja lahedad. "Masina väljanägemine on ääretult oluline," toonitas Ferrari F1 meeskonna juht.