Parma endine legendaarne ründaja Hernan Crespo töötab hetkel klubis treenerina, kuid pole ammu palka saanud.Foto: Marco Vasini
Jalgpall
24. veebruar 2015, 22:27

Pankrotiohus oleva Itaalia meistriliiga jalgpalliklubi probleemid süvenevad

Suures rahahädas olev Itaalia meistriliigas viimast kohta hoidev Parma kaotas täna nii klubi nännipoe töötajad kui arvutid ja printerid.

Klubi on pankroti äärel ning pidi nädalavahetusel ära jätma liigakohtumise Udinese vastu, sest Parma polnud suuteline maksma mängu valvavatele turvameestele. Kahtluse all on ka tuleva pühapäeva matš Genoa vastu.

Olukord on nii hull, et mängijad ja treenerid pole palka saanud alates eelmise aasta juulist, teised töötajad pole palgatšekki näinud 2014. aasta novembrist. Täna lakkas töö klubi meeneid müüvas poes, sest töötajad jalutasid lihtsalt minema. Samuti pidi Parma loobuma üüritud arvutitest ja printeritest, mis klubi treeningkeskusest maksmata arvete tõttu minema viidi.

Parma oli eelmise sajandi lõpus Euroopa üks parimaid klubisid, mil võideti nii Euroopa karikavõitjate karikas kui siinse mandri tugevuselt teine turniir UEFA Cup (tänane Euroopa liiga). Seal oleks pidanud Parma mängima tänavuselgi hooajal, kuid maksuvõla tõttu jäädi võistluselt välja.