FC Barcelona ründaja Lionel Messi eksis kohtumise üleminutitel penaltiga.Foto: LLUIS GENE
Uudised
25. veebruar 2015, 10:40

STATISTIKAPOMM | Messi eksib penaltipunktilt kohutavalt sageli, Man City šansid sisuliselt olematud (1)

Jalgpalli Meistrite liiga 1/8-finaali teisipäevastes avamängudes alistas FC Barcelona võõrsil 2:1 Manchester City ning Torino Juventus kodus 2:1 Dortmundi Borussia. Vaatame neile tulemustele otsa läbi põneva statistika.

342 jalgpalli eurosarja võistluspaaris läbi aegade on esimene kohtumine lõppenud külalismeeskonna 2:1 võiduga (nagu FC Barcelona alistas eile 2:1 Manchester City). Neist 319 korda (93%) on avamängu võitnud meeskond ka järgmisse ringi pääsenud.

561 korda on eurosarja võistluspaaris avamäng lõppenud kodumeeskonna 2:1 võiduga (nagu Torino Juventus alistas eile Dortmundi Borussia), mis on ajalooliselt kõige intrigeerivam tulemus, sest edasipääsušansid on sisuliselt võrdsed. 278 puhul on avamängu kaotanud meeskond koduplatsil edasipääsu vormistanud, 283 puhul mitte.

59 penaltit (sh mängujärgsed penaltiseeriad) on oma praeguse koduklubi eest löönud nii Lionel Messi kui ka Cristiano Ronaldo. Messi on eksinud 13 penaltiga (22%) ja Ronaldo 5-ga (8,5%).

5 penaltit viimasest 10-st (nii klubi kui ka koondise särgis) pole Lionel Messi väravasse toimetanud.

3 korda on Lionel Messi jalgpalli Meistrite liigas penaltiga eksinud. Sama palju eksimusi on kirjas Cristiano Ronaldol, Luis Figol ja Andrei Ševtšenkol. 4 penaltiga on eksinud Ruud van Nistelrooy ja 5 penaltiga Thierry Henry.

29 punast kaarti on pärast Manchester City vasakkaitsja Gael clichy eilset eemaldamist teeninud Meistrite liigas FC Barcelonaga kohtunud meeskonnad. Barcelona on selle arvestuse ülikindel liider - järgnevad Londoni Arsenal ja Müncheni Bayern, kelle vastased on Meistrite liigas saanud 18 punast kaarti. PSV Eindhovenil on see näitaja 16, Manchester Unitedil ja Madridi Realil 14, FC Portol ja Galatasarayl 13.

477/29/36 on Meistrite liigas FC Barcelona vastaste vastu määratud kaartide/punaste kaartide/penaltite arv. FC Barcelona vastu on kaarte/punaseid kaarte/penalteid Meistrite liigas määratud 319/7/16.

37 Meistrite liiga mänguga jõudis Manchester City ründaja Sergio Aguero 20 väravani. Tema koondisekaaslasel Lionel Messil kulus 20 Meistrite liiga värava löömiseks 40 mängu.

1 FC Barcelona mängija on Meistrite liigas võõral väljakul peetud kohtumise esimese 30 minuti jooksul löönud kaks väravat - Luis Suarez eile Manchester City'le.

200 mängu on FC Barcelona Meistrite liigas pidanud. Madridi Realil on kirjas 207 ja Manchester Unitedil 200 kohtumist.

200 väravat ehk keskmiselt 1 värav mängu kohta on FC Barcelonale 200 Meistrite liiga mängus löödud. Rohkem väravaid (224) on Meistrite liigas löödud ainult Madridi Realile.

1 nullimängu on Manchester City suutnud 14 koduväljakul peetud Meistrite liiga kohtumise jooksul teha (2:0 võit Müncheni Bayerni vastu 2011. aasta detsembris).

8 Torino Juventuse vastu peetud kohtumises pole Dortmundi Borussia mitte kunagi suutnud oma värava puhtana hoida.