Marko KilpVideo: Merili Luuk, Teet Malsroos
Sport TV
25. veebruar 2015, 12:05

ÕHTULEHE VIDEO | Marko Kilp: Loodan, et täna on see päev, kus Aivar Rehemaa sõidab esikolmekümnesse (7)

Eesti suusasprinter Marko Kilp sõnas Õhtulehele antud videointervjuus, et arvestades Eesti suusatamise väheseid rahalisi vahendeid, on suudetud siiski hästi hakkama saada. 

"Nende vahendite peal, mis meil hetkel on, oleme päris hästi suutnud teha. Väike samm oleks astuda, aga praegu keegi ei tea, mida selle sammu jaoks teha. Loodan, et täna on see päev, kus näiteks Aivar Rehemaa või keegi teine Eesti mees sõidab esikolmekümnesse," sõnas ta.

Skandinaavia karikavõistlustel eile klassikasprindis 6. koha saanud, kuid täna vabatehnikasprindis veerandfinaalist kaugele jäänud Kilp sõnas, et tegelikult oleks eile võinud võidelda lausa poodiumikoha eest. Finaalis purunes aga tal suusakepp. 

"Eile oli kindlasti parem enesetunne kui täna. Täna oli stardis tunda, et väsimus kimbutab ja eilne kepipurunemisega finaalis muutus käsi valusaks. See andis sõidu ajal tunda. Eile oli enesetunne hea, oleks tahtnud võidelda poodiumikoha eest," rääkis ta. 

Faluni MMil 36. koha saanud Kilp ütles, et hooaeg pole kulgenud päris meelepäraselt. "Üle kivide ja kändude hooaeg. Alguses läks kõik tõusvas joones, keskel tulid mõõnad sisse, hooaja lõpu poole olen ennast leidnud. Oleks tahtnud Falunis parema sõidu teha, aga tuleb leppida sellega, mis on."

Vaata Õhtulehe videost, kas Kilbi arvates on Petter Northug võitmatu ning kes kroonitakse suusakuningaks.