Ülle ViinapuuVideo: Merili Luuk, Teet Malsroos
Sport TV
25. veebruar 2015, 15:59

ÕHTULEHE VIDEO | Miks korraldatakse Skandinaavia karikavõistlusi Faluni MMi ajal?

Eesti Suusaliidu büroojuht Ülle Viinapuu selgitas, miks korraldatakse Jõulumäel Skandinaavia karikavõistlusi samal ajal, kui Falunis peetakse talialade MMi. 

"Skandinaavia karikas ongi mõeldud Põhjamaade teise ešeloni jaoks. Meil küll võistlevad siin lisaks täiskasvanute koondisele ka meie järelkasvunoored, aga Norra ja Rootsi on puhtalt väljas oma järelkasvuga. Võistlejate hulgas võib leida stardinimekirjast väga tuntud perekonnanimesid: Northug, Falla, Aunli. Peretraditsioonid on Norras väga tugevad," sõnas ta.

Algselt pidid Jõulumäel startima ka Eesti juurtega kanadalane Len Väljas ning MMil klassikasprindis 18. sõitnud Peeter Kümmel, kuid nemad jäid siiski Faluni. Eestlastest parima soorituse tegi eile samuti MMil osalenud Marko Kilp, kes oli klassikasprindis kuues. 

Erinevalt Tallinna maratonist, mis jääb lumeolude tõttu ära, pole Jõulumäel suusavaibast puudust. "Jõulumäe lumi on olemas ainult tänu sellele, et siin tehakse tööd südamega. Siin töötunde ei loeta. Mehed ütlevad, et siin on olnud vaid seitse päeva, millal lund on saanud teha juurde. Lumehunnik on täiesti arvestatav. Kui ka peaks tuelma suur sula, siis Jõulumäel see meetrine lumepaksus kestab veel mõne nädala," lisas Viinapuu.