KORVPALL TRT; GERT KULLAMÄE ; TARTU , 18FEB15 EuroChallenge TÜ Rock - Saratovi Avtodor FOTO ALDO LUUD /ÕHTULEHTFoto: ALDO LUUD
Korvpall
25. veebruar 2015, 18:36

Tartu Ülikool/Rock saab homme Balti liiga veerandfinaalis raske katsumuse osaliseks (1)

Eile eurosarja lõpetanud Tartu Ülikool/Rockil on tähtsad mängud ukse ees ka korvpalli Balti liigas, kui homme kell 17.45 võõrustatakse koduväljakul esimeses veerandfinaalis Liepajat. Meeskonda, kelle käest saadi septembris Balti liiga karikamängudel kindel 61:74 kaotus.

Seega ei tule Rockile poolfinaalipääse mingil juhul lihtsalt kätte. "Tuleb väga raske seeria. Usun, et peame edasi saamiseks mängima isegi oluliselt paremini kui viimases euromängus Den Boschi vastu. Seda enam, et sisuliselt peetakse Tartus alles esimene poolaeg," arvas Rocki peatreener Gert Kullamäe. Teine mäng peetakse 3. märtsil Liepajas, poolfinaali saab meeskond, kes viskab kahe kohtumise summas rohkem punkte.

Rockil on Liepajast kõrgem asetus - vastavalt 2. ja 7. - aga kuna Rock ei osalenud Balti liiga põhiturniiril, on koduväljakueelis hoopis Liepajal. "Mina selles loogikat ei näe, aga väga pikalt pole selle üle mõtet pead vaevata," märkis Kullamäe.

Liepaja on Riia VEFi ja Ventspilsi järel olnud sel hooajal üks tugevamaid Läti klubisid ja seda fakti on on tõestatud ka Balti liigas. C-alagrupis saadi 8 võitu ja kaks kaotust, kaheksandikfinaalis sõideti kahe mängu kokkuvõttes 27 punktiga üle Jekabpilsist.

Üpris ühtlasest koosseisust kerkivad Uvis Helmanise juhendatataval Liepajal esile neli mängijat: mängujuht Andrius Mazutis (Balti liigas keskmiselt 7,3 punkti ja 5,5 resultatiivset söötu), mitmekülge äär Mareks Jurevicius (14,8 punkti, 4,1 lauapalli ja 3,6 resultatiivset söötu), jõuline äär Edgaras Zelionis (12,9 punkti, 5,9 lauapalli) ja tsenter Lauris Blaus (12,3 punkti, 5,8 lauapalli).

"Väga sitke meeskond, eriti kaitses. Nad proovivad vastastel 40 minutit hammastega küljes püsida ja ükski korv ei tule lihtsalt," iseloomustas Kullamäe Liepajat.