Kaaslased võtavad vastu lõpujoone ületanud Marit Björgeni.Foto: Reuters / Scanpix
Falun 2015
26. veebruar 2015, 15:27

Triin Ojaste kaotas esimeses vahetuses liidrile 3.18ga ja oli tagapool ka austraallannast...

FALUNI MM | Marit Björgen tõusis Jelena Välbe kõrvale - mõlemal on 14 MM-kulda! (3)

Suusaalade MMil Falunis võimutses naiste 4 x 5 km teatesõidus Norra, pool minutit tagapool võtsid kahvatumat karva medalid Rootsi ja Soome. Eesti nelik lõpetas eelviimasel, 13. kohal, tahapoole jäi Austraalia.

Eesti sai viimase vaheaja kirja teise vahetuse lõpus, kui liidrist oldi maas... üle 6 minuti. Siis oldi parematest ringiga maas ja võistkond võeti rajalt maha. Klassikaosa sõitsid Triin Ojaste ja Laura Alba, veel kuulusid naiskonda Tatjana Mannima ja Heidi Raju.

Norra rebis ülejäänutega vahe sisse kolmandas vahetuses, kui rootslanna Maria Rydkvist kukkus ja Astrid Jacobsen pääses eest ära. Marit Björgenil jäi üle vaid kuld vormistada.

Sellega tõusis Björgen MMide kõigi aegade parima suusataja, venelanna Jelena Välbe kõrvale - mõlemal on nüüd 14 kuldmedalit. Björgeni esikohad: 2003 (sprint), 2005 (sprinditeade, 30 km klassikat, teatesõit), 2011 (sprint, suusavahetusega 7,5+7,5 km, 10 km klassikat eraldistardist, teatesõit), 2013 (sprint, suusavahetusega 7,5+7,5 km, teatesõit, 30 km klassikat), 2015 (sprint, teatesõit).

Esimese vahetuse viimasena (liidrist 3.18 maas), ka austraallannast üle 10 sekundi tagapool lõpetanud Triin Ojaste võttis ETV-le antud intervjuus sõidu kokku nii: "Sõitsingi siia, et naiste teatevõistkonna saaks välja panna. Teadsin, mis seis on, siin pole midagi paremat teha. Eksootiline tunne tuli alguses. Raske hingata, sest eelmise võistluse sprint oli kiirete liigutuste ja kerge reljeefiga. Kiirust mul on, aga võhma Mõrvatõusul ronimiseks pole.
Eks olen realist, teadsin, kuidas asi on. Lootsin natuke paremat, aga kahjuks pole midagi teha. Loodan, et teised tüdrukud on märksa paremad!"