Foto: ALDO LUUD
Korvpall
27. veebruar 2015, 07:00

Rock punnitas kordusmänguks vahe sisse (1)

Tartu Ülikool/Rockile oli korvpalli Balti liiga veerandfinaalseeria esimeses mängus Liepaja vastu iga õnnestumine kahekordse väärtusega, sest praaki kogunes eile Tartu ülikooli spordihoones harjumatult palju. Teisipäevasele kordusmatšile sõidetakse siiski 59:49 eduseisus ja teadmises, et kui rünnak pisutki rohkem käima saadakse, on ohjad kindlalt tartlaste käes.

Tähtsale mängule omaselt kasvas skoor visalt. Ühelt poolt on Liepaja sitke kaitsemeeskond, teiselt poolt jäi Rockil vähemalt kümmekond punkti õhku rippuma. "Kahepunktiviskeid panime 45st 13 (29%), mis on ikka väga kehv. Oli see siis tingitud närvilisusest või millest iganes, aga pudistasime kohutavalt palju ja viskasime isegi korvi alt mööda. Nagu kramp oli sees," ütles Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast lõpuvilet.

"Aga arvestades asjaolusid, siis võib rahul olla. Mõlemad võistkonnad teadsid, mis kumbki teeb ja kokkuvõttes tuligi klassikaline play-off mäng välja," lisas ta.

Kui Rock oli rünnakul üpris hädas, siis Liepaja suutis korda saata veel vähem. "Individuaalselt tegid mehed kaitses ära väga korraliku töö, saime isegi nende põhimehe Mareks Jureviciuse rütmist välja lüüa ja ühe punkti peal hoida," kiitis juhendaja.

Et poolfinaali kas Ventspilsi või Tampere Pyrintö vastu heitlema saada, võib Rock korduskohtumises Liepajale kaotada kuni üheksa punktiga. Eile tartlastele viis silma toonud Marek Doronini hinnangul tuleb aga mängima minna võidu peale. "Peame keskenduma oma mängu leidmisele, just rünnakul. Kaitses olime ju väga head – lasta neil visata alla 50 punkti on super. Peame leidma rünnakul parema mängujoonise ja rohkem tabama," leidis kogenud ääremängija.

Kullamäele tegi rõõmu, et meeskonda sai aidata põlvevaluga kimpus olev Timo Eichfuss. "Ta jäi terveks ja loodetavasti saab ta meid ka Liepajas aidata. Ega Timol lihtne polnud, sest ta jäi kuus päeva treeningutelt kõrvale. Tal kadus vahepeal isegi jalg alt ära, korra otse minu silme ees."

Kui eile suutis Rock aeglaselt, aga kindlalt edu kasvatada – poolajaks juhiti 28:20 – siis Liepajas tuleb vältida kodumeeskonna spurte. "Võistlussüsteemist tulenevalt on vahest kõige tähtsam, kuidas ma suudan mängijaid psühholoogiliselt ette valmistada. Ilmselt tuleb jälle kaitsest lähtuv mäng, kus hõlpu ei ole," uskus Kullamäe.