KOGEMUS: 88 korda rahvusmeeskonda esindanud poolkaitsja Aleksandr Dmitrijevi (vasakul) kogemuste toel ihkab Tallinna Infonet tänavu Eesti meistrivõistlustel vähemalt medali võita. Foto: FC Infonet
Jalgpall
27. veebruar 2015, 07:00

Levadia käest Dmitrijevi ära napsanud Infonet tahab medalit ja mõtleb meistritiitlist (2)

Kahel aastal järjest Tallinna Levadia Eesti meistritiitlini aidanud poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev keeras senisele koduklubile selja ja sõlmis kaheaastase lepingu medalihimulise FC Infonetiga. Levadia leer pole solvunud, aga üllatunud küll.

Dmitrijev harjutas talvel Levadiaga ja tegi nende eest kaasa ka treeningmängudes. Lepingut polnud, sest Dmitrijev soovis siirduda välismaale. Veebruari alguses viibis ta testimisel kälimees Konstantin Vassiljevi koduklubi Gliwice Piasti juures, aga lepingut poolakad ei pakkunud. Eeldus, et Dmitrijev liitub Levadiaga, osutus aga ekslikuks. Eilne kahe-aastane leping Infonetiga oli kui välk selgest taevast.

"Üllatus ikka. Dmitrijev tegi talv otsa meie juures trenni. Aga solvunud või pettunud ma ei ole. Mängija tegi oma valiku, milleks igal mehel on õigus. Tema läheb edasi oma karjääriga ja meie oma meeskonnaga. Ta olnuks väga hea täiendus, aga ehitasin meeskonna üles arvestades, et Dmitrijev meil ei jätka," lausus Levadia peatreener Marko Kristal.

Dmitrijev: raha polnud määrav

Levadia juhatuse liige Andres Leht: "Karjääri viimaseid hooaegu mängides ihkab mängija pikemat lepingut ja pehmemaid tingimusi. Levadias on komme, et tasu tuleb välja võidelda (Levadias sõltub palk tulemustest ehk meistritiitli puhul ootab mehi korralik boonus, kuldmedalita jäämise korral mitte – toim). Aga ilmselt olnuks aus, kui Dmitrijev meiega veel korra rääkinuks."

Dmitrijevi sõnul ei eelistanud ta Infonetti palga, vaid sisetunde tõttu. "Palgapakkumine oli sarnane, aga Infonet tahtis mind rohkem. Lisaks tundsin, et kui jään Eestisse, siis soovin midagi uut kogeda," rääkis eelmisel nädalal 33. sünnipäeva tähistanud poolkaitsja.

Pakutava lepingu pikkus omas samuti rolli. "Minu jaoks on kahe-aastane leping sobivam kui ühe-aastane. Infoneti jaoks polnud kumbki variant probleem. Võib-olla jään klubisse veelgi pikemaks ajaks!" Infonet ähvardas juba mullu medalit võita. Augusti keskpaigani püsiti Levadia, Flora, Kalju ja Sillamäega tempos, ent hooaja lõpusirge eel hoog rauges ja lõpuks saadi sarnaselt 2013. aastale viies koht, mis ambitsioonikat klubi ei rahuldanud.

Eesmärk medal, unistus tiitel

Dmitrijevi toodav kvaliteet on Infoneti jaoks uus tase. "Tahtsime keskväljale lisa­jõudu. Karjääri lõpetanud Konstantin Nahkist jäänud tühimiku suudab kogenud Dmitrijev korvata. Tema lisandumine aitab meeskonda nii mänguliselt kui ka psühholoogiliselt," märkis peatreener Aleksandr Puštov.

88 Eesti koondises peetud mängu, viie Eesti meistritiitli (2004, 2006, 2007, 2013, 2014) ning Norras, Venemaal ja Valgevenes korjatud kogemustega kaasnev autoriteet on Puštovi meelest Infoneti jaoks väga tähtis ja tõhus relv.

"Tahame jõuda esikolmikusse. Kui kõik läheb hästi, oleme suutelised kuldmedalile mängima. Tõsi, meeskonnas on rohkesti uusi mehi ja kokkumängu saavutamine võtab aega. Tulemus ei tule lihtsalt," sõnas Puštov.