Cristiano Ronaldo.Foto: WOLFGANG RATTAY
Jalgpall
27. veebruar 2015, 14:02

Jalgpalli tähtede mäng ehk Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ja teised staarid üheskoos

Klubide vastuoleku tõttu langes ära plaan pidada jalgpalli tähtede mäng, mis oleks kaasanud mitmeid vuti suurtähti eesotsas Madridi Reali Cristiano Ronaldo ja FC Barcelona Lionel Messiga.

Inglise meedia väitel oleks iga mängija kohtumise eest teeninud 890 000 eurot ning matš oli teostumisele lähedal, kuniks Euroopa suurklubid korraldajate jalge alt vaiba tõmbasid. Lisaks Ronaldole ja Messile oleksid näiteks osalenud ka Manchester City Sergio Agüero ja Londoni Chelsea Diego Costa.

Mäng oleks toimunud Hollandis 53 052 pealtvaatajat mahutaval Amsterdam Arenal, mis on igapäevaselt kohaliku suurklubi Ajaxi kodustaadioniks. Kohtumise eest jalgpalluritele makstav raha oleks tulnud Hiina sponsoritelt, kuid mängu komistuskiviks osutus tõik, et niigi tihedas jalgpallikalendris oli taolisele showmängule raske aega leida.

Kiivalt salajas hoitud plaan nägi ette, et kahe meeskonna peatreeneriteks oleks olnud rahvusmeeskondade lootsid. Näiteks pidi projekti suuri nimesid kaasama superagendiks kutsutav portugallane Jorge Mendes, kes on paljude tuntud treenerite (Jose Mourinho) ja mängijate (Ronaldo, Falcao, Agüero) esindaja.