Ott TänakFoto: VALERY HACHE
Auto-Moto uudised
27. veebruar 2015, 18:29

Ott Tänak valmistub Mehhiko ralli ränkadeks katsumusteks saunas

Autoralli MM-sari jätkub järgmisel nädalal, kui 5.-8. märtsini kihutatakse Mehhiko teedel. Mehi ja masinaid on ees ootamas tõeliselt eksteermsed katsumused - nii tõotab ralli keskmine temperatuur olla 30 kraadi ringis, mõnes kohas võib termomeetri näit kerkida suisa 50 kraadini!

Mõistagi nõuavad taolised olud erilist ettevalmistust ning kuumade oludega kohanemiseks käib Tänak igal õhtul... Saunas! Tõsi, mees ei täpsustanud, kas ta higistab saunalaval ralliriiete- ja kiivriga (nagu Mehhikos tuleb teha) või heidab ta enne aklimatiseerumisprotseduure hilbud nagu kord ja kohus siiski seljast.

"Üritame nii palju kui võimalik kuumuseks ja suureks kõrguste vaheks [Mehhikos sõidetakse mõned kiiruskatsed suisa 2700 meetri kõrgusel - toim] ette valmistuda, kuid see pole lihtne. Käin küll igal õhtul saunas, kuid see pole ikkagi päris see, seega läheme Mehhikosse kohale pisut varem kui tavaliselt, et oludega korralikult tutvuda," rääkis Tänak M-Spordi pressiteenistuse vahendusel.

"Kõige raskem osa ongi see kõrguste vahe. See on raske meeskondadele, kuid see on raske ka autodele. Kõrgemal ei ole masinatel nii palju võimu ja sellega tuleb kiiruskatsetel arvestada. Tuleb sõita puhtalt ja täpselt ning hoida kiirust."

Kuid üldises plaanis on eelmise etapi, Rootsi ralli neljanda kohaga lõpetanud Tänak ootusärev ja kibeleb rajale: "Ootan kannatamatult, et saaks taas kruusal sõita ning Mehhiko on suurepärane võistlus. Sealsed katsed on tõeliselt kenad ja sujuvad ning üldise atmosfääri tõttu on seal alati lõbus."