Keith Benson.
Korvpall
28. veebruar 2015, 07:00

Keith Benson tuli Leedust Kalevisse!

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond täitis kolmapäeval Frank Elegarist vabaks jäänud keskmängija koha teise ameeriklase, 211 cm pikkuse Keith Bensoniga.

Uue mehe aitas kiirelt – täna on viimast päeva võimalik mängijaid registreerida! – saada siseinfo, et ei Klaipeda Neptunas ega Benson pole kumbki koostööga rahul.

Neljapäeval lahkus Benson Neptunasest, eile sõlmis lepingu Kaleviga ja täna peaks jõudma Tallinna. Kell 13 Audenteses algavas Ühisliiga mängus Peterburi Zenitiga ta veel kindlasti ei osale. Kalevi mänedžer Kaarel Sibul ütles, et Benson ja tema agent ajasid Klaipeda klubiga asjad ise joonde ning Eesti meister sinna vahele ei sekkunud. Ameeriklane värvati juba vaba mehena, välja teda ostma ei pidanud.

2011. aastal Atlanta Hawksi poolt valitud Benson osales sel hooajal nii Euroliigas kui ka EuroCupi sarjas, kuid pääses platsile vaid episoodiliselt. Euroliigas kogus ta keskmiselt 10 minutiga 4,1 punkti ja 3,4 lauapalli, Leedu liigas 13 minutiga 7,5 punkti, 3,2 lauapalli ja 0,9 kulpi. Küll olid hoopis teised näitajad eelmisel hooajal Minski Tsmoki ridades VTB Ühisliigas: 15,6 punkti (liiga hooaja 9. koht) ja 7,7 lauapalli (3. koht).

Kalevi peatreeneri Alar Varraku sõnul valiti Benson tema sarnasuse tõttu Elegariga: "Ta on oma pikkuse kohta väga liikuv ning loodetavasti sobib meie meeskonda hästi. Ta tegi Minskis väga muljetavaldava hooaja ning loodetavasti suudab meie võistkonnaga kiiresti kohaneda." Kalev jõudis ukrainlase Oleksi Petšeroviga kokkuleppele katseaja pikendamises, teda näeb platsil juba täna mängus Zenidiga.