Heiki Nabi (paremal) Eesti meistrivõistlustel.Foto: ALDO LUUD
Maadlus
1. märts 2015, 20:05

Heiki Nabi: paremat maadlusvõistlust pole Eestis korraldatud (1)

Täna Tartus karjääri 11. Eesti meistritiitli võitnud olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi (pildil) sai küll kreeka-rooma maadluse raskekaalus (-130 kg) lihtsa tööpäeva (kaks matši, mõlemas kindlad võidud), aga jäi võistlusega ikkagi igati rahule.

„Kõik oli super! Minu arust oli tegu ajaloo kõige paremini korraldatud Eesti meistrivõistlustega. Mina nautisin küll võistlust, tundub, et rahvas ka. Kõva töö oli siin ära tehtud!" jagas ta korraldajatele kiitust. Tartu Lõunakeskuse jääväljakule püstitatud 900kohaline tribüün oli puupüsti täis, lisaks oli huvilisi ka ümberkaudsetes kohvikutes ja väljaku ääres.

Mullust hooaega konarlikult alustanud, kuid septembris MMil pronksi võitnud Nabi tuli Eesti meistrivõistlustele baasettevalmistuse pealt. Jõusaalile ja metsajooksule paneb ta rõhku kuni märtsi lõpuni. Kuigi juunis Aserbaidžaanis Euroopa mängude raames peetavaks EMiks ta spetsiaalselt ei valmistu, siis kogu tegutsemine on olnud professionaalsem ja tulemuslikum kui mullu.

„Praegu on küll hea tunne. Kui nii edasi läheb, on lootused hooajale suured," sõnas 29aastane Nabi, kelle tiimis jätkavad füsioterapeut Toomas Proovel, jõusaalitreener Aleksander Jairus ja maadlustreener Henn Põlluste. Täiskohaga on Nabi ja Ardo Arusaare abilisena juurde tulnud noorema põlvkonna treener Ivar Kotkas.