Tartu Bigbank tagas koha Eesti - Läti ühisliiga Final FourileFoto: ALDO LUUD
Võrkpall
1. märts 2015, 21:21

Eesti - Läti võrkpalli ühisliiga finaalturniir on Eesti klubide siseasi

Tänastes Eesti - Läti ühisliiga otsustavates veerandfinaalkohtumistes olid võidukad Tartu Bigbank, TTÜ ja Selver Tallinna meeskonnad. Juba eile oli koha nelja parema hulgas taganud Pärnu Võrkpalliklubi, mis tähendab, et järgmisel nädalavahetusel TTÜ spordihallis toimuv nelja meeskonna finaalturniir on Eesti siseasi, vahendab volley.ee.

Kodupubliku ees teist päeva järjest RTU/Robežsardze alistanud tartlaste võidunumbrid olid täna 3:1 (19, 16, -18, 14). Tartu meeskonna peatreener Andrei Ojamets tõi kahe võidumängu edu võtmena välja võistkonnamängu. "Treenerina on mul õudselt hea meel, et nägin platsi peal ühtset võistkonda. Ka kõik pingilt sekkunud mängijad olid võistkonnale kasulikud," rääkis Ojamets. 

Tänases kohtumises töötas võimsalt Tartu meeskonna blokk, kust tuli koguni 16 punkti. Sel korral ei olnud blokikuningaks aga mõni keskblokeerija, vaid hoopis nurgaründaja Robert Täht kuue blokipunktiga. Ta oli pidurdamatu ka rünnakul, lüües 28 tõstest punktiks 20. Lisaks Tähelt ka üks serviäss ja kogusaldoks seega 27 punkti (efektiivsus +20). Tartu oli täna lätlastest üle nii rünnakul (50,6 vs 39,6 protsenti) kui ka vastuvõtul (71 vs 63,1 protsenti). "Meil oli veerandfinaalis raskeim vastane ja ka psühholoogiliselt olime enne veerandfinaale kehvemas seisus kui Riia. Suutsime aga olukorrast välja tulla," võttis Ojamets veerandfinaalseeria kokku.

Põhiturniiri kaheksandana lõpetanud Rakvere Võrkpalliklubi andis esikoha saanud TTÜ-le küll võimsa lahingu, ent natukene jäi edasipääsust siiski puudu. Otsustava kohtumise võitis TTÜ 3:2 (20, -18, 18, -23, 7).  Viimases geimis oli Rakvere püstihädas Daniel Macieli servidega. Neljal korral lendas pall vastuvõtust otse TTÜ poolele. Pakutud kingituse võtsid pealinnaklubi mängijad ka vastu ja lõid pallid võrgu pealt koheselt punktideks. Mängu kokkuvõttes edestas TTÜ vastaseid selgelt rünnakuprotsendilt (54,7 vs 41,7). Võitjate suurim punktitooja oli 17-ga Sander Rätsep, Rakverele tõi Reidel Alfonso Gonzalez Toiran 21 punkti.

Kolmandas tänases mängus alistas Selver Tallinn tasavägises kohtumises Poliurs/Ozolnieki 3:1 (21, 22, -21, 23). "Väga raske mäng, vastane oli hoopis teisest puust kui eile. Mõlemad meeskonnad esitasid kaitses väga korraliku mängu ja võitis see, kes paremini ründas," sõnas kohtumise järel Selveri meeskonna peatreener Rainer Vassiljev. "Tänase mängu otsustasid Oliver Orav ja viimases geimis uuesti mängu sekkudes Helar Jalg. Helari ja Oliveri liitumisega tuli kõvasti ründejõudu juurde," lisas Vassiljev.

Poolfinaalides kohtuvad TTÜ - Tartu Bigbank ning Pärnu - Tallinna Selver.