Oleksi Petšerov alustas kehvalt, aga sai teisel poolajal juba palle korvi küll. Foto: Laura Oks
Korvpall
2. märts 2015, 07:00

Kas Alar Varrak suudab Oleksi Petšerovi Kalevisse sobitada?

Laupäeval pidas BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonnas esimese mängu ukrainlane Oleksi Petšerov, samal päeval jõudis meeskonna juurde veel üks uus mees Keith Benson. Hooaja viimase kolmandiku küsimuseks saab: kas peatreener Alar Varrak suudab mehed kiiresti mängujoonisesse sobitada?

Üleeilne VTB Ühisliiga kohtumine Peterburi Zenidiga näitas, et ehkki Petšerov on Eestis olnud juba mitu nädalat ja peaks klubi mängujoonisega olema enam-vähem tuttav, ei jõudnud ei tema ega Varrak esimese mängu alguseks ühele lainele. Algviisikusse kuulunud ukrainlane loopis nelja minutiga viis viset mööda ja kutsuti kiirelt pingile. Kalev ei leidnudki terve esimese poolaja jooksul õiget rütmi, veerandtunnise mängu järel oli 26 viskest tabanud 4 (!), seis 12:25 ning poolajatulemus 22:42 tähendas sisuliselt, et see mäng on läinud (lõppseis 65:84).

Varrak oli küll Petšerovi peale pahane, kuid mängitas teda teisel poolajal mängutunnetuse saamiseks päris palju ja mees jõudis lõpuks 18 punktini. Kätt on tal küll, nüüd on küsimus mitte ainult treenerite suutlikkuses, vaid kas ka mees ise on valmis Kalevi joonisesse sulanduma. Sama kehtib ka ­Bensoni kohta. Petšerov aga peaks meeles pidama, et ta on alles katseajal.

"Keegi ei teadnud täpselt, kust vise tuleb, Petšerovi pooled visked olid süsteemivälised," ohkas Varrak. "Sai temaga räägitud, et nii see edasi ei lähe – 20 minutit ja 20 pealeviset. Ma ei kujutanud ette, et ta kohe niimoodi hakkab tegema. Ei tea, kellele ja mida ta tõestada tahtis."

Petšerov ise nentis, et viskas vabadelt kohtadelt ja tavaliselt on säärased visked täpsed. "Esimesel veerandajal eksisime palju, eriti paistsin sellega silma mina. Mulle oli see siin esimene mäng, üks mees lisandus veel. Vajame üksteise tundma õppimiseks aega," rääkis pikk ukrainlane.

Varrak lisas, et rollijaotused on praegu paigast ära ning edaspidi on iga päev kulla hinnaga, sest kõigil järgmistel Ühisliiga vastastel on umbes samasugune tabeliseis nagu Kalevil. Pühapäeval kell 17 võetakse Rocca al Mare suurhallis vastu Loimaa Bisons, kel samuti 8 võitu ja kes saavutanud viimasel ajal väga hea hoo. Üleeile kaotasid soomlased kodus liidrile Himkile vaid 84:87.