VÕRDNE LAHING: Põhiturniiri võitja TTÜ ja kaheksanda meeskonna Rakvere vahelises veerandfinaalis saabus lahendus kolmanda mängu viiendas geimis, mille TTÜ võitis 15:7. Foto: Arno Saar
Võrkpall
2. märts 2015, 07:00

Rakvere pani TTÜ judisema, aga mitte murduma

Nädala lõpus TTÜ spordihoones peetaval võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga finaalturniiril osalevad ainult Eesti meeskonnad. Veerandfinaalides koges suurimat närvikõdi põhiturniiri võitja TTÜ, kes oli lähedal sitke Rakvere otsa komistamisele.

Neljapäevases avamängus 1:3 kaotuse saanud TTÜ võitis laupäeval Rakveret 3:1 ja eile ainult 3:2. Tõsi, otsustavas matšis kaotusseisu kordagi ei jäädud ning viiendas geimis lubati Rakverel teenida vaid seitse punkti.

TTÜ võtmemeheks oli bra­siillane Daniel Maciel, kes oli laupäeval 22 punktiga meeskonna resultatiivseim ning lõi eilse matši otsustavas geimis võimsaid serve, mille vastuvõtuga Rakvere püstihädas oli. Sealt rebiski TTÜ sisse vahe, mis nad poolfinaali viis.

Põhiturniiril neljandaks jäänud valitsev Eesti meister Tartu oli Riia tehnikaülikoolile võõrsil 2:3 kaotanud, aga võitis kodus 3:0 ja 3:1. "Treenerina on mul õudselt hea meel, et nägin platsi peal ühtset võistkonda. Ka kõik pingilt sekkunud mängijad olid võistkonnale kasulikud," sõnas Tartu peatreener Andrei Ojamets portaalile volley.ee.

Eile säras Tartu ridades nurgaründaja Robert Täht, kelle arvele kanti +20 efektiivsuse juures 27 punkti (20 ründelööki, 6 blokipunkti, 1 serviäss). "Meil oli veerandfinaalis raskeim vastane ja ka psühholoogiliselt olime enne veerandfinaale kehvemas seisus kui Riia. Suutsime aga olukorrast välja tulla," märkis Ojamets.

Selver analoogses rütmis Tartuga

Tartuga analoogses rütmis – avamäng 2:3, seejärel 3:0 ja 3:1 – tegutses veerandfinaalis ka ühisliiga tiitlikaitsja Selver. "Väga raske mäng, vastane oli hoopis teisest puust kui eile (laupäeval – toim). Mõlemad meeskonnad esitasid kaitses väga korraliku mängu ja võitis see, kes paremini ründas. Tänase mängu otsustasid Oliver Orav ja viimases geimis uuesti mängu sekkudes ­Helar Jalg," sõnas Selveri peatreener Rainer Vassiljev.

Laupäevastes poolfinaalides kohtuvad TTÜ – Tartu ning ­Pärnu – Selver. Eesti-Läti ühisliiga finaalturniir oli nelja Eesti klubi siseasi ka 2012. aastal.