Faluni MMil lõppesid nii meeste kui ka naiste teatesõit Eesti jaoks sunnitud katkestamisega, sest kolmanda vahetuse alguseks oli meie võistkond ringi sisse saanud ja võeti rajalt maha.Foto: CHRISTOF STACHE
Spordiblogi
2. märts 2015, 11:22

Pluss, miinus ja ennustus | Jalgpallurid, suusatajad ja Marek Niidu finaališansid

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 2. märtsi valik:

Nädala pluss | Jalgpalli meistriliiga tippklubid on talvel värvanud mitmeid seni välismaal mänginud Eesti jalgpallureid, kes mõjuvad võistluse kvaliteedile kindlasti hästi. Floraga taasliitus kaks aastat Soomes mänginud Gert Kams, Nõmme Kaljuga viimased aastad samuti Soomes pallinud Ats Purje ning paigale jäi Ken Kallaste. Tiitlikaitsja Levadia tõi Rootsist tagasi Siim Lutsu ja eelmisel nädala ka Kaimar Saagi. Medalit tahavad ka Sillamäe Kalev ja mullusest tugevam Infonet. Tuleb taas põnev hooaeg.

Nädala miinus | Eesti murdmaasuusatamise olukord on uskumatult kehv, tõestasid Faluni MMi teatesõidud. Ei meeste ega naiste seas Eesti kolmanda vahetuse viijat enam rajal ei lubatud, sest kahe avavahetusega oldi liidrite käest 2,5 km pikkune ring sisse saadud. Piinlik, lihtsalt piinlik. Kurb muidugi kah. Eelkõige aga ammendav tõestus, et Eesti suusaspordi vahepealne suur rahvusvaheline edu oli anomaalia.

Nädala ennustus | 50% on tõenäosus, et 400 meetri jooksja Marek Niit jõuab nädalavahetusel Prahas toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel finaali ehk kuue parema sekka. Seoses Elerin Haasi, Maicel Uibo ja Grit Šadeiko EM-koondisest puudumisega on Niit Eesti ainuke reaalne esikuuikukoha püüdja.