Espoo Bluesi ründaja Robert Rooba. Foto: LAURA OKS
Jäähoki
2. märts 2015, 14:09

Tugevast peapõrutusest toibuv hokimees Robert Rooba loodab peagi trenni naasta

19. veebruaril Soome jäähoki kõrgliiga kohtumises vastase rämeda rünnaku tõttu tugeva peapõrutuse saanud Robert Rooba (pildil) loodab alanud nädalal taas treenima hakata. Mänguvormi taastamine võtab aga aega.

"Laupäeval tegin meeskonna arstidega peapõrutuse testi, mille läbimine on jääle naasmise eelduseks. Läks edukalt. Plaan on uuest nädalast vaikselt treenima hakata. Kui enesetunne kohe hea, siis on lootust, et saan õige pea juba mängida, kui peatreener leiab, et see on vajalik.

Aga ma ei taha midagi ära sõnada ega lubada. Iga sammu teen vastavalt enesetundele. Peapõrutusega pole mõtet riskida. Õrn asi. Kohe, kui midagi imelikku tunnen, siis tuleb tagasi tõmmata. Arstid on toonud näiteid, kus jäähokimängija läks pool nädalat liiga vara jääle ja tulemuseks oli uus mitmenädalane ravi," rääkis Rooba.

Treeningutele naasmine ei tähenda aga, et Rooba kohe Bluesi koosseisu ennistataks. "Ma pole ju peaaegu kaks nädalat mitte midagi teinud ja füüsiline vorm on kindlasti alla läinud. See tuleb uuesti üles töötada. Pooliku vormiga ei taha platsile minna."

Bluesi meeskond jätkab suurepäraste esitustega. Laupäeval alistati 2:1 Vaasa Sport (Siim Liivik seekord resultatiivsuspunkte ei kogunud). Tegu oli Bluesi 14. võiduga viimasest 15 mängust. Tabelis tõusti neljandaks. "Koht on väga hea (esinelikukoht tagaks veerandfinaalis koduväljakueelise, esikuuikukoht vabastuse 1/8-finaaalidest – toim), aga vahed väga väikesed. Meil on allesjäänud viiest mängust neli võõrsil, kus me pole tänavu seni väga hästi mänginud. Võimalikud on kõik kohad teisest kaheksandani," sõnas Rooba.

Neljandal kohal asetseval Bluesil on kogutud 94 punkti, teisel kohal on Tampere Tappara 96, kaheksandal Helsingi IFK 90 punktiga.