Michael Jordan Foto: Chuck Burton
Korvpall
2. märts 2015, 19:19

Michael Jordanist sai miljardär

Kõigi aegade parimaks korvpalluriks peetav Michael Jordan on 12 aastat pärast seda, kui ketsid lõplikult varna riputas oma majandusliku edu tipul: nimelt pääses ta esmakordselt Forbes'i miljardäride edetabelisse ning oma 1 miljardi suuruse varandusega on ta rikkuselt maailma 1741. inimene.

Jordan on teinud viimastel aegadel tarku investeeringuid ja nii tema varanatuke järk-järgult kasvanud ongi: näiteks ostis ta viis aastat tagasi 275 miljoni dollari eest Charlotte Bobcatsi (nüüd Hornets) korpallimeeskonna, tänaseks on selle väärtus tõusnud juba enam kui 700 miljonile dollarile. Lisaks toob koostöö Nike'ga (Air Jordan) mehele igal aastal sisse väidetavalt enam kui 100 miljonit dollarit.

Maailma rikkaimaks inimeseks on jätkuvalt Bill Gates, kelle varanduse suuruse hindab Forbes 79,2 miljardile dollarile. Spordimeeskondi evivatest kodanikest on rikkaim suvel Los Angeles Clippersi omanikuks saanud Steve Ballmer (21,5 miljardit), Londoni Chelsea omanik Roman Abramovitš võib aga vaatamata Venemaale kehtastatud majandussanktsioonidele uhkustada 9,1 miljardi dollari suuruse varandusega.