EESTU JUUNIORIDE MM-KOONDIS TONDIRABA VÕISTLUSAREENIL: üksiksõitjad Kristina Škuleta-Gromova (vasakult) ja Samuel Koppel ning jäätantsijad Marina Elias ja Denis Koreline.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
3. märts 2015, 07:00

Iluuisutamise ja curlingu tiitlivõistlused loodavad sünergiale

Kui curlingu juunioride MM on Tondiraba jäähallis saanud juba täishoo sisse, siis sel nädalal stardib ka sama vanuseklassi iluuisutajate sama masti tiitlivõistlus. Iluuisutamise juunioride MMi korralduskomiteesse kuuluv Margus Hernits annab mõista, et algul ehmatas teise ürituse sama katuse alla tulek ära, kuid siis mõisteti, et pigem toodab säärane kooslus sünergiat.

"Loodame pealtvaatajale vaheldust pakkuda – uisutamist vaatama tulev inimene saab vahepeal minna curlingut uudistama ja vastupidi," lausus Hernits. "Ning meile on hallis olev konkreetne partner parem kui näiteks see, et väiksematel areenidel toimuvad samal ajal hokitrennid ja käib pidev sagimine." Lõplik otsus kahe võistluse ühe katuse all pidamiseks võeti vastu mõlema spordiala rahvusvaheliste alaliitude presidentide tasemel!

Eesti on juunioride tippjõuproovil esindatud naiste ja meeste üksiksõidus ning jäätantsus. Nii üksiksõitjad Kristina Škuleta-Gromova ja Samuel Koppel kui ka tantsupaar Marina Elias-Denis Koreline on seadnud eesmärgiks pääsemise vabakavale – üksiksõidus tähendab see kohta 24 ja jäätantsus 20 parema seas.

Ehkki omasid pole kardetavasti kõrges mängus kaasa löömas, on Hernitsa sõnul mõtet võistluse korraldusõigust taotleda ka siis, kui endal medalipretendente pole. "Mäletan oma sportimise ajast, et tippude nägemine annab harjutamiseks suure lisamotivatsiooni. See kehtib Eesti noorte uisutajate kohta ka täna. Kindlasti tuleb sellest kümmekonnale lilleneiule väga emotsionaalne üritus."

Tallinnas võistlevad 42 riigi uisutajad. Uisuliidu peasekretäri Gunnar Kuura sõnul oleks arv veelgi suurem, kui poleks kitsendusi tehniliste normide näol. MM läheb homme hommikul lahti neidude lühikavaga, õhtul tulevad jääle paarissõitjad. Jäätantsijad alustavad neljapäeval ja noormehed-üksiksõitjad reedel. Viimased kullavõitjad selguvad laupäeval, pühapäeval kell 15 algab lõpugala.