Fukushima tuumajaama esimese ja teise reaktori kontrollruum.Foto: AFP/Scanpix
Olümpia
3. märts 2015, 14:10

Tuumaõnnetuslinn Fukushima noolib Tokyo olümpiamängude pesapalliturniiri

2011. aastal tsunami tagajärjel ühe inimkonna ajaloo rängema tuumakatastroofi üle elanud Fukushima linn loodab, et viie aasta pärast peetavatel Tokyo olümpiamängudel jagub võistlusi ka nende regiooni, vahendab Japan Times.

Peamiselt käib jutt pesapallist ja softballist, mis olid olümpiaprogrammis viimati 2008. aastal Pekingis. Et tegu on Jaapanis ülipopulaarsete spordialadega, näib loogiline, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee hääletab need tuleval aastal võistluste nimekirja tagasi.

"Kui pesapall ja softball OMile naasevad ja eelvoore peetakse väljaspool Tokyot, loodame me mänge võõrustada," sõnas Fukushima linnaametnik Hiroaki Kuwajima AFP'le. „Oleme alles katastroofist taastumast ja maailmatasemel sportlaste siin mängimine oleks meie unelm."

Fukushima linn on traagilise lõpu leidnud tuumareaktoritest 60 kilomeetri kaugusel ja Kuwajima sõnul tahetakse olümpiamängudega tõestada, et piirkond on taas ohutu. Nõnda loodetakse, et linna saabuvad sportlased tarbivad ka kohapeal kasvatatud toitu.