Fernando Alonso McLaren Honda roolisFoto: AP/Scanpix
Vormel 1
3. märts 2015, 15:21

OTSUS TEHTUD: mälukaotuse saanud Alonso Austraalias starti ei tule! (2)

Eelviimastel Barcelona testipäevadel ootamatult seina sõitnud ja kolm päeva väidetava peapõrutusega haiglas veetnud F1 kahekordne maailmameister Fernando Alonso ei stardi 15. märtsil Melbourne'is uue hooaja avavõistlusel, teatas McLaren.

"Fernando arstid on talle soovitanud, et pärast 22. veebruaril Barcelonas Kataloonia ringrajal testiavariis saadud peapõrutust peaks ta hoiduma võimalikult kaugele kõikidest riskifaktoritest, mis võiksid potentsiaalselt järgmise peapõrutuse põhjustada. Arstid nõustasid, et ta ei tohiks läheneval Austraalia GPl osaleda," seisis McLareni meeskonna kantseliidis kirjutatud pressiteates. Alonso asemel tuleb Melbourne'is starti mullu talli põhisõitja olnud Kevin Magnussen, vahendab Richland F1.

Alonso lõpetab lisapuhkusega võimsa seeria: viimane F1-etapp, mille hispaanlane vahele jättis, oli 2005. aasta USA GP fiasko, kus rehviohutusküsimuste tõttu oli stardis vaid kuus masinat.

Mehe otsust on aga kerge mõista – kukalt kratsima paneva õnnetuse tulemusel vaevas Alonsot mälukaotus. Mitte ainult ei mäletanud hispaanlane avariid, vaid saksa ajakirjanik Ralf Bachi väitel olevat piloot sootuks unustanud, et vahetas talvel meeskonda, ja arvas, et on jätkuvalt Ferrari sõitja.

Ametliku versiooni kohaselt põhjustas Alonso avarii kahekordset maailmameistrit, 235 GP veterani üllatanud tuuleiil ja teda hoiti kaks päeva lihtsa peapõrutusega haigla intensiivraviosakonnas – mõistetav, miks kõik seda selgitust ei usu. Alternatiividena on välja käidud teooriad, et Alonsot tabas autoroolis terviserike või et ta sai löögi tuttuue McLaren Honda elektrisüsteemilt ning piloot ei olnud seina tabades teadvuselgi.