Tarmo Kink.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
3. märts 2015, 21:18

INTERVJUU | Tarmo Kink: kolmveerand aastat lepinguta oli õpetlik ja keeruline aeg (2)

2014. aasta juunist saadik klubita olnud 29aaastane ründaja Tarmo Kink sõlmis kolmekuulise lepingu Šotimaa kõrgliigaklubiga Inverness Caledonian Thistle. Kink möönab, et lepinguta veedetud aeg oli tema jaoks õpetlik ja keeruline.

Tarmo, kas võib öelda, et kaua tehtud, kaunikene?

Eks seda tõestab aeg. Suhteliselt hea variant, sest kui võtta pakkumisi, mida olen saanud, siis Šotimaa on normaalne Euroopa riik ja normaalsel tasemel liiga, kust on hästi esinedes võimalik tugevamatesse kohtadesse edasi liikuda. Olin nädala Šotimaal, meeskond tundub kah sõbralik. Tase on normaalne ja mängitav jalgpall võitluslik.

Kas tõik, et kuulusid 1,5 aastat Inglismaa klubi Middlesbrough' ridadesse, teeb Šotimaa liigaga kohanemise hõlpsamaks?

Kindlasti tuleb kasuks. Suurbritannia elu on tänu Middlesbrough's veedetud ajale tuttav. Tean, mida arvata-oodata.

Olid lepinguta alates eelmise aasta juunist ehk üheksa kuud. Kui tumedad mõtted sul selle kolmveerand aasta jooksul pähe tikkusid?

Eks igasugused mõtted on peast läbi käinud. Suvel olid mul võimalused, aga ei võtnud neid vastu, mistõttu pidin ootama talveni. Olin selleks valmis, aga raske oli muidugi. Alati on parem, kui jalgpalluril on olemas meeskond, kus saab trenni teha, ja kindel sissetulek.

Olid need üheksa kuud su karjääri keerulisim aeg?

Õpetlik aeg kindlasti. Keeruline kah. Raske on kogu aeg trenni rügada ilma võimaluseta end tõestada. Kui teised mängisid igal nädalavahetusel, siis mina tegin trenni ja vaatasin teiste mänge pealt. Middlesbrough's, kus mulle lõpus enam üldse mänguaega ei antud, oli vähemalt võimalus, et saan platsile. Praegu polnud sedagi.

Leping Invernessiga kestab hooaja lõpuni. Millise eesmärgi oled endale nendeks kolmeks kuuks seadnud?

Pole jõudnud veel eesmärgi peale mõelda. Peaasi, et saaks mängida ja seda võimalikult hästi teha. Väravate või resultatiivsete söötude osas ei julge sihte seada. Ametlikke mänge pole saanud pikalt mängida. Trenn on üks asi, mäng midagi muud.

Eesti koondise toetajad mõtlevad uudise valguses, millal sind taas sinises särgis näeb?

Praegu ma koondisele ei mõtle. Peatreener (Magnus Pehrsson – toim) peab vaatama, kas on minusugust meest vaja. Kõigepealt vaja end klubis tõestada, siis vaatame edasi. Iga asi omal ajal.