Gert KullamäeFoto: ALDO LUUD
Korvpall
3. märts 2015, 22:56

Gert Kullamäe napist pääsemisest: normaalaja viimaseid sekundeid oli päris raske üle elada (7)

Eesti korvpalliklubid on Balti liiga poolfinaalides siiski esindatud – Tartu Ülikool/Rock tuli võõrsil Liepaja vastu raskest seisust välja ja suutis mängu lisaaja järel 71:71 viigini tüürida. Et esimese kohtumise oli Rock 10 punktiga võitnud, kuulub edasipääs just neile.

Kesise visketabavuse ja pallikaotustega hädas olnud Rock jäi neljandal veerandajal kuni 16 punktiga taha, aga imes end aeglaselt, aga kindlalt lähemale. Liepajal oli normaalaja viimasel sekundil võimalus veerandfinaalseeria ära otsustada, kuid 24 punkti toonud Mareks Jureviciuse keskpositsioonivise keeras rõngast välja. Lisaajal kuulusid ohjad juba Rockile ja lõpuminutil enam võitjas kahtlust polnud.

„Normaalaja lõppu oli päris raske üle elada, kui Jurevicius viske teele pani. Lisaaja alguses saime kohe paremini minema ja mängu enda kontrolli alla," rääkis Rocki peatreener Gert Kullamäe pärast kohtumist.

„Tunnetasime, et oleme ainsa Eesti klubina Balti liigas konkurentsi jäänud. See pani meid psühhologiliselt raskesse seisu – õnnestumisi oli vähe ja visked ei tahtnud tabada. Aga nagu enne seeriat rõhutasin, siis Liepaja on sitke meeskond ja lõpuks tuligi 80 minutit kõva võitlust. Jureviciusega saime koduväljakul hästi hakkama, aga siin sai ta alguses poolkiiretel rünnakutel peo käima panna ja hiljem tabas juba päris raskeid viskeid," lisas ta.

Kullamäele tegi poolfinaali pääsemise juures rõõmu ka asjaolu, et kaotuse korral oleks Rocki mängude arv märtsis kuivanud vaid kolmeni. „Püüdsime seda mõtet vältida, aga alateadvuses oli see kogu aeg olemas. Nüüd on meil neli mängu garanteeritud (poolfinaal ning finaal või 3.-4. koha seeria – toim) ja nii kujuneb kohtumiste arv normaalseks. Nüüd, mil jõudsime poolfinaali, tahaks kindlasti lõpuni välja minna," sõnas juhendaja.

Rocki poolfinaalivastane selgub täna Tamperes, kus sealne Pyrintö võtab vastu Ventspilsi. Avakohtumises oli Ventspils parem 70:64.