Marek Niit.Foto: Stanislav Moškov
Kergejõustik
5. märts 2015, 07:00

ÕHTULEHE LATID | Tõstame koondisele Praha sise-EMiks kohustusekoorma õlgadele (1)

Õhtulehe sporditoimetus üritab Prahas sisekergejõustiku EMil startivatele Eesti sportlastele anda väikse spikri, mis tulemuse nad võiks hooaja tähtsaimal võistlusel teha.

Marek Niit: 400 m jooksja on ilmselgelt koondise liider, kellelt oodatakse head sooritust. Kuigi veerandmailer pole tänavu kõige teravamat minekut näidanud, peaks ta murdma vähemalt poolfinaali.

Rain Kask: Kaugushüppaja püstitas Eesti meistrivõistlustel isikliku rekordi 7.87. EMil lõppvõistlusele jõudmiseks pole ilmselt vaja nii kaugele hüpata. Seega tuleb Harry Seinbergi õpilasel pressida läbi kvalifikatsiooni kadalipu.

Grete Udras: Kõrgushüppaja tõestas mullusel väli-EMil, et suudab end kokku võtta ja lõppvõistlusele jõuda. Prahas peaks ta parandama hooaja tippmarki 1.86, siis võib kilbiga koju tagasi tulla.

Kätlin Piirimäe: Noor kuulitõukaja saab täiskasvanute tiitlivõistlusel taas hea kogemuse. Mullu käis ta väli-EMil, nii et põlved ei tohiks enam väriseda ja kuul peaks lendama üle 16 meetri.

Kristo Galeta: Kuulitõukaja on tugev nagu härg. Jõu poolest võiks ta kuuli lennutada üle 20-meetri-joone, paraku on tehnika sageli kehv. Kui EMil suuri probleeme pole, olgu tulemus vähemalt 19.00.

Veiko Kriisk: Teivashüppaja täitis kaheteistkümnendal tunnil EMi normi 5.30 ja Prahas peaks ta alistama sama kõrguse. Kuid kuskil pole kirjas, et tallinlane ei tohi parandada isiklikku rekordit.

Richard Pulst: Sprinter tõestas 2012. aasta väli-EMil, et suudab tiitlivõistlusel korralikult esineda. Nüüd on eeljooksust edasijõudmine keeruline, ent isiklik rekord 6,80 võiks Prahas sihikul olla.

Maarja Kalev: Sprinter on sisehooajal mitu korda oma tippmarki parandanud. Oleks väga tore, kui ta suudaks 60 m jooksus isiklikust rekordist 7,44 veel mõne sajandiku kärpida.

Raimond Valler: 800 m jooksja võiks jõuda uude sekundisse, mis tähendab, et neli ringi tuleb läbida kiiremini kui 1.50ga.