Teenekas Viljandi Tuleviku ründaja Rasmus Luhakooder viibib hetkel Malaisias, aga plaanib suvel kodumaale naasta ja ka sünnilinna esindusmeeskonda aitama asuda.Foto: Viljandi JK Tulevik
Jalgpall
5. märts 2015, 13:02

Viljandi Tulevik saab ilmselt suvel Malaisiast rünnakule lisajõudu

Laupäeval võõrsil mänguga Tallinna Flora vastu Eesti jalgpalli meistriliigat Viljandi Tulevik võib ilmselt arvestada, et suvel täieneb meeskond Malaisiast saabuva ründajaga.

Tegu poleks võõrleegionäri, vaid pesuehtsa mulgi ja mullugi Tulevikus mänginud Rasmus Luhakooderiga, kes praegu Malaisias ülikooli lõputööd kirjutab. "Tulin siia vahetusüliõpilasena. Soov oli maailma ja Aasiat näha. Esialgu oli plaanis üks semester, aga õnnestus saada stipendium ka teise semestri jaoks. Teen siin enda lõputööd ja reisin võimalusel ringi," selgitas Luhakooder Õhtulehele.

2006. aastast Tulevikku kuuluv, 2008. aastal meistriliigas debüteerinud ning eelmise kolme hooajaga Tulevikul II liigast kolme astme võrra ülespoole (vahepeale jäävad Esiliiga A ja Esiliiga B) ehk meistriliigasse tõusta aidanud Luhakooder esindas Tulevikku viimati mullu 29. augustil, mille järel sõitis Malaisiasse.

"Jalgpallis oli mul umbes pool aastat pausi. Nüüd olen ühe kohaliku tiimiga kaks mängu kaasa teinud, aga nende tase ei olnud väga hea. 3. märtsil käisin University Malaya tiimi treeningmängul ning sealne tase ja tingimused on hoopis paremad. Hakkan nendega vahelduva eduga trenni tegema ja ilmselt ka liigat mängima.

Praeguse seisuga tulen tagasi juuni lõpus ja plaanis on aasta teises pooles Tulevikus mängida. Tuleb siin Malaisias end selleks vormi ajada. Võhmaga on praegu kehvasti, aga ülikoolimeeskonnaga harjutades saab selle vast korda. Eks siis suvel näeb, mis elu toob," lausus Luhakooder.

Tuleviku mängiv abitreener Rain Tölpus kinnitas, et Malaisiast saabuvast täiendusest nad ära ei ütle. "Kindlasti ootame Rasmust tagasi ja hoiame end tema tegemistega kursis. Tõsi, kui ta Malaisiast tuleb, siis ilmselt vähemalt esialgu kuuluks ta meie duubelrivistusse," sõnas Tölpus.

Viljandi Tulevik pääses 2015. aastaks meistriliigasse tänu Jõhvi Lokomotiivi alistamisele sügisestes üleminekumängudes.