400 meetri tõkkejooksu EM-hõbe Rasmus Mägi pani ajakirja Jalka palvel kokku oma unistuste koosseisu. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
5. märts 2015, 13:24

Rasmus Mägi pani kokku ülipõneva unistuste vutitiimi, keskväljal Tartu vaim, väravas Margus Hunt

Möödunud aasta Eesti parima meessportlase Rasmus Mäe sümboolne koosseis on riukaid täis. Jätkub nii suuri mõtlejaid, müütilisi tegelasi kui ka muidugi kergejõustiklasi. Oma 4-3-2-1 taktikat kutsub mees ise täielikuks püramiidiks!

"Arvasin alguses, et teen Zlatani (Ibrahimovic – toim.) uhkeks ja panen koosseisu 11 Zlatanit, aga siis mõtlesin natukene sügavamalt," muigab Euroopa meistrivõistluste hõbemedali omanik. "Pigem olen ma korvpallihuviline, aga viimasel aastal olen jalgpallifenomenist rohkem aru saanud. Jalgpall on rohkem hinda läinud."

Väravavaht Margus Hunt: On küll teise jalgpalli mees, aga tal on hea siruulatus. Kui ta suudaks Manuel Neueri kombel välja joosta ja samal ajal karjuda, siis ta hirmutaks ära kõik, kes üldse värava löömisest mõtlevad.

Vasakkaitsja Cicero: Oskab oma kõnedega kogu meeskonda sütitada. Ta aitab tuumikut moodustada, tõmbab ühel hetkel kõik käima. Kaitse võiks ju olla veidi filosoofiline, teised liinid las olla jõulisemad. Kui laiemalt võtta, siis tema filosoofilisus peaks kasuks tulema.

Keskkaitsja Kerberos: Tema peaks olema võimalikult keskel. Ta ei lase mitte kedagi kasti. Kolme peaga tegelane kulub ikka ära. Mida rohkem päid, seda parem. Piisavalt hirmus ja kogenud tegelane. Tema eesmärk oleks Margus Hundile võimalikult vähe tööd jätta.

Keskkaitsja Mees, kes teadis ussisõnu: Kes iganes ta ka ei oleks – ta on mees, kes teab ussisõnu.

Paremkaitsja Kuu: Suudab õigel ajal tekitada tõusu või mõõna.

Poolkaitsja Dumbledore: Vana kogenud mees kulub ikka ära. Kas ma just väga suur Harry Potteri fänn olen, aga temasuguse mehe vastu on ikka respekt.

Poolkaitsja Tartu vaim: Tema saaks kindlasti hakkama. Heade mõtete linna vaim mõtleks ikka midagi välja. Võtab selle kuju, mida parasjagu vaja võtta. Ja kui ta on nähtamatu, siis ei tea kunagi, mis järgmiseks juhtuda võib.

Poolkaitsja Mephistopheles: Tema peaks samamoodi suutma võtta ükskõik mis kuju. Võib isegi vastase kuju võtta!

Ääreründajad Grit Šadeiko / Maris Mägi: Nende mõlemaga oleme trennides nii palju aega koos veetnud, et nende vastu on selline usaldus, mis kindlasti toimib ka väljakul. On koos Margus Hundiga sportlased, seega oleks mängulistes elementides rohkem asjas sees. Teised võibolla vaataksid asja natukene teise nurga alt, spordikaugemalt.

Ründaja Rasmus Mägi: Et saaks vahelduseks mõned väravad lüüa. Trennides oleme ikka jalgpalli mänginud, noorena päris kõvasti. Võibolla jalgpallurite silmis on see kuidagi ilma reegliteta jalgpall. Jookseme nii palju kui võimalik. Võistlushooajal muidugi ei mängi.

Peatreeneriks noor Eesti treener Norbert Hurt, abitreener Jose Mourinho. Küll nad seal pingil omavahel läbi saaks. Kui koondisele arsti vaja on, siis valiks Sigmund Freudi.