Joel Lindpere (vasakul) koos Nõmme Kalju peatreeneri Sergei Terehhoviga.Foto: Nõmme Kalju
Jalgpall
5. märts 2015, 17:26

PÕMM! Joel Lindpere liituski Nõmme Kaljuga! (3)

Kui Enar Jäägeri liitumine FC Floraga ja Dmitri Kruglovi leping FC Levadiaga olid pigem ootuspärased sammud, siis Joel Lindpere otsus lüüa käed Nõmme Kaljuga palju üllatavam. Ometi on see tõsi!

"Üheksa aastat tagasi läksin välismaale. Olen nüüd mõelnud asjadele ning otsustasin naasta Eestisse, seda kahel põhjusel: esiteks mõtlesin, et vähemalt ühe hooaja mängiks veel enne mängijakarjääri lõpetamise Eestis ning teine põhjus on perekond, mu poeg käib Nõmme Kaljus trennis. Alustasin oma karjääri Nõmme Kaljus, olen viimased kolm aastat puhkuse ajal Kaljuga treeninud ning olen kindel, et Kaljuga lepingu sõlmimine on väga hea otsus," sõnas Joel Lindpere lepingu sõlmimise järel Kalju kodulehele.

"Nõmme Kalju on viimaste aastatega näidanud, et eesmärgid on kõrged ning mängitakse kulla peale. Liiga on vahepeal kindlasti tugevamaks muutunud, meeskonnad arenevad ning konkuretsivõime on nii hea, et ükski võistkond tänavu teiste eest ära ei suuda minna. Nõmme on hoolimata mitmest suurest muutusest teinud häid tulemusi ning loodan anda oma lisapanuse, et aidata Kaljul eesmärke saavutada," lisas Lindpere.

Lindpere lahkus jaanuaris poolte kokkuleppel Tšehhi kõrgliigaklubist Ostrava Banik, kus ta 2014. aastal mängis. Banik oli Lindpere karjääri viies välisklubi. 2004. aasta lõpus mängis ta laenulepingu alusel Sofia CSKA-s, kellega võitis Bulgaaria meistritiitli. 2007-09 oli Lindpere Norra kõrgliigaklubi Tromsö mängija, 2010-12 esindas New York Red Bullsi ja 2013 Chicago Fire'i meeskonda.

Lindpere on juba kuues Eesti koondise jalgpallur, kes enne 2015. aasta hooaega välismaalt Eesti meistriliigasse naasnud. Sarnaselt Lindperega liitus Nõmme Kaljuga seni Soomes mänginud ründaja Ats Purje. Floraga on liitunud kaitsjad Enar Jääger (mängis viimati Belgias) ja Gert Kams (Soome), Levadiaga ründaja Kaimar Saag (Rootsi) ja poolkaitsja Siim Luts (Rootsi).