Marek NiitVideo: Merili Luuk
Sport TV
5. märts 2015, 17:47

ÕHTULEHE VIDEO | Marek Niit Prahas: minu jaoks on ainuke probleem end ärkvel hoida!

Eesti koondise suurim lootus Praha sise-EMil on 400 meetri jooksja Marek Niit, kes saabus Ameerika Ühendriikidest Euroopasse poolteist päeva tagasi. Seni ongi tema sooritusi pärssinud ajavahega harjumine.

"Tegelikult seekord on suhteliselt hästi väljakujunenud see lendamine ja reisikorraldus. Proovisin Ameerikas natuke varem magama minna, et natuke kohaneda. Seekord pole nii suurt probleemi, kui eelmisel aastal enne Sopotit," sõnas sel hooajal aja 47,09 välja jooksnud saarlane.

Niit kinnitas, et ta kindlate finaalimõtetega starti ei lähe. "Ma lähen ikkagi oma jooksu tegema, mida trennis olen püüdnud otsida. Arvan,e t tuleb oma teha. MInu jaoks kõige raskem on eeljooks, sest see on siinse aja järgi hommikul - Ameerika järgi kell 5 hommikul. Kui saan eelringist edasi, siis on juba lihtsam. Poolfinaal on kell 4 või 5, mis minu aja järgi hommikul kümnest. Minu jaoks on ainuke probleem, et suudaksin ärkvel hoida. Koht ja aeg on teisejärgulised. Jooksud ise näitavad, mis sealt tuleb ja see on konkurentsi küsimus rohkem."

Niit stardib homme neljandas jooksus, kus tal on viie konkurendiga võrreldes parim isiklik rekord (45,99). Vaata Õhtulehe videost, mida arvab Niit enda õlule langenud soosikukoormast!