Eesti koondise poolkaitsja Joel Lindpere.Foto: MATI HIIS
Jalgpall
5. märts 2015, 18:21

Joel Lindpere kunstmurul mängimisest: ma ei karda, asjad on läbi arutatud (1)

Kes natukenegi Eesti koondislase Joel Lindpere terviselooga kursis, esitas pärast kinnitust, et poolkaitsja liitus algavaks hooajaks Nõmme Kaljuga, küsimuse: kuidas Lindpere paljukannatanud selg kunstmurul mängimisele ja harjutamisele vastu peab?

Kalju peab ju kõik kodumängud Hiiu kunstmurul ning sellest johtuvalt toimuvad seal ka enamik trenne. "Ma ei karda. Jah, kunstmuru on ohtlik, aga asjad on läbi arutatud. Kui vajan puhkust, siis saan puhkust. Kui saab mängida, siis mängin," sõnas Lindpere.

"Mul olid olemas teised variandid nii Eestist kui ka välismaalt, kus saanuksin mängida hooaja muru peal. Aga ma ei näinud perspektiivi nendega edasi minna. Tahtsin veel vähemalt ühe hooaja Eestis mängida ja Kaljuga liitumine oli minu silmis selleks ainuke reaalne võimalus.

Kui teinuksin praegu aasta välismaal, siis ilmselt ma aasta pärast enam Eesti liigasse poleks tulnud. Poeg Juan mängib kah Kaljus ja kaks Lindperet on parem kui üks Lindpere!" muigas Lindpere. "Otsus Kaljuga liituda kätkeb endas pikemat perspektiivi. Plaanin juba praegu natuke ka elu pärast mängijakarjääri lõppemist."

Kalju avab hooaja laupäeval, kui võõrustatakse Tartu Tammekat. Selles kohtumises Lindperet 99% tõenäosusega ei näe. "Registreerimisega läheb ilmselt kuni nädal, sest Tšehhi jalgpalliliidust tuleb pabereid oodata. Lootsin, et saan kasvõi pingil olla, sest pole tükk aega palli puutunud ja tahaks jubedalt peale uhada! Aga tuleb veidi oodata."