Enar Jääger.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
5. märts 2015, 19:07

Võidurelvastumine Eesti jalgpalli meistriliigas (1)

Täna on Eesti jalgpalli meistriliiga klubidel viimane võimalus enne homme algavat hooaega oma koosseisu mängijaid registreerida. Sigimist-sagimist on Maarjamaa kohta olnud ohtralt ning Õhtuleht annab hea ülevaate, kes kuhu läinud on.

Päeva suurimateks täiendusteks on Joel Lindpere siirdumine Nõmme Kaljusse, Enar Jäägeri liitumine FC Floraga ning Dmitri Kruglovi taasühinemine valitseva meistri Tallinna Levadiaga.

Vahest kõige üllatavam on poolkaitsja Lindpere liitumine Kaljuga, sest nõmmekad mängivad tuleva hooaja kodumängud kunstmurukattega Hiiu staadionil. Samas on ammusest ajast teada, et Lindpere ja kunstmuru parimad sõbrad ei ole.

"Ma ei karda. Jah, kunstmuru on ohtlik, aga asjad on läbi arutatud. Kui vajan puhkust, siis saan puhkust. Kui saab mängida, siis mängin," sõnas Lindpere, kelle viimaseks koduklubiks oli Tšehhi Ostrava Banik.

Paremkaitsja Enar Jääger oli klubita pea kaheksa kuud, kui möödunud suve alguses lõppes tema leping Belgia meistriliigas mänginud Liersega. Flora on 30-aastase kaitsja jaoks tuttav koht, sest Jääger kuulus Flora hingekirja aastatel 2001-2004.

Kruglov mängis Levadias eelmiselgi aastal ning oli tiitli võitnud meeskonna üks tähtsamaid lülisid. Välisklubi otsinud ja ka eestlasest väravavahi Artur Kotenko leivaisa Soligorski Šahtjori juures testimisel viibinud vasakpoolkaitsja sõlmis Levadiaga ühe-aastase lepingu.

Kuna registreerimise tähtaeg lõpeb südaööl, siis on vutiklubidel veel aega enda ridu tugevdada. Näiteks on tööandjata eelmisel aastal Nõmme Kaljus mänginud keskkaitsja Mikk Reintam, pikaaegne koondise esiväravavaht Sergei Pareiko ja Henri Anieri noorem vend Hannes, kelle viimaseks koduklubiks oli Saksamaa esiliiga meeskond Aue Erzgebirge.

Teised senised liikumised:

Jarmo Ahjupera (ründaja, liitus meistriliiga uustulnuka Viljandi Tulevikuga)
Hindrek Ojamaa (kaitsja, liitus Levadiaga)
Robert Kirss (ründaja, liitus laenulepingu alusel Nõmme Kaljust Pärnu Linnameeskonnaga)
Raio Piiroja (kaitsja, Pärnu Linnameeskond registreeris ta meeskonda, kuid Piiroja arvatavasti platsile ei jookse)
Marek Kaljumäe (poolkaitsja, siirdus Levadiast Narva Transi)
Heiko Tamm (ääremängija, liitus Tartu Tammekaga Levadiast)
Ermal Hajdari (ründaja, Rootsi passiga mängumees, kes liitub Tallinna Infonetiga)