Väravavaht Sergei Pareiko liitub Tallinna FC Levadiaga.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
5. märts 2015, 19:51

INTERVJUU | Sergei Pareiko: mind registreeritakse Levadiasse, praegu ootame Venemaalt pabereid (1)

Alates 2009. aastast Eesti jalgpallikoondise esiväravavahiks olnud Sergei Pareiko liitub 2015. aasta hooajaks valitseva Eesti meisterklubi Tallinna Levadiaga, kinnitas 38aastane puurilukk Õhtulehele.

Sergei, kas vastab tõele, et oled otsustanud liituda Tallinna Levadiaga?

Jah, mind registreeritakse Levadia mängijaks. Praegu ootame Venemaalt üleminekuks vajalikke pabereid.

Selgitus: kui Levadia on jalgpalliliidule edastanud Pareiko üleminekut puudutava avalduse, on kõik korras, sest kuigi väravavaht ei saa Levadiat esindada enne Venemaalt vajalike paberite laekumist, on Eesti jalgpalliliidu seatud üleminekute tähtaja mõistes nõuded tolle avaldusega täidetud. Levadia kinnitas Õhtulehele, et avaldus on esitatud.

Selgita, kuidas sellise otsuseni jõudsid?

Ütlen ausalt – tahtsin tippjalgpallis jätkata. Liiga lihtne olnuks lõpetada. Levadia tuli mulle vastu, andis võimaluse ja ootas viimase hetkeni. Koondisemängud on tulemas ja vajasin neid silmas pidades klubi. Välismaalt kahjuks midagi ei tulnud. Kuni paberid pole laekunud, ei saa öelda, et olen Levadia mängija, aga sammud on astutud.

Kui palju mängis rolli su tahe jätkata Eesti koondises mängimist?

See ongi suur eesmärk. Koondise treenerid tahavad, et väravavahil oleks mängupraktika, mis minul viimastel kuudel puudus. Et karjääri jätkata, vajasin klubi. Veelkord tänan Levadiat kannatlikkuse eest.

Marko (peatreener Marko Kristal – toim) küsis eile, kas tahan neile tulla. Tegin veel paar kõnet ja uurisin arvamust inimestelt, kes olnud tippjalgpallis minust kauem. Nad kõik ütlesid, et pean jätkama. Need jutuajamised andsidki positiivse tõuke ja sündis otsus Levadiaga käed lüüa.

Eeldan, et mitme muu koondislase naasmine Eesti meistriliigasse aitas samuti sul otsust langetada? Eeldada on ju senisest palju kõvemat konkurentsi.

Muidugi. Kui detsembris Eesti meistriliiga kohta karmilt ütlesin (Pareiko sõnas Eesti Päevalehele antud intervjuus: „Koduliigas on sul neli tõsist vastast. Ma ei taha kedagi alavääristada, aga paljud mängud võid võita ka ühe jalaga mängides. Ja kui sa pole ka Euroopas sisuliselt siiski konkurentsivõimeline, mõtledki, et see pole tõsine väljakutse."), siis polnud klubide koosseisud veel paigas.

Eelmisel hooajal Eesti liigas juba oli natuke intriigi, kui kolm klubi olid viimase vooruni tiitlikonkurentsis. Praegu on aga väga võimas vaadata, kuidas mitmed koondislased ja korraliku CV-ga jalgpallurid Eesti meistriliigaga on liitunud.

Põnevus kasvab, huvi kasvab. Suur pluss klubidele ja tervele Premium liigale, mis astub minu arvates 2015. aastal suure sammu edasi. Kui kõik mehed taseme välja mängivad, siis võib Eesti olla [eurosarjade tulemuste põhjal] Balti riikide edukaim jalgpallimaa. See on suur ja positiivne asi, et A-koondislased on koduliigasse naasnud.