Rain Kask.Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
5. märts 2015, 19:55

Kuuendana finaali pääsenud Kask: 8 meetrit võib medali tuua - selleks olen võimeline küll! (2)

Praha sise-EMil kaugushüppes isikliku rekordi lähedase tulemuse, 7.82ga finaali pääsenud Rain Kask oli tulemusega ilmselgelt rahul, kuid näeb veel varu.

"Lõppvõistlusel läheb andmiseks, tuleb kindlasti juurde hüpata. Pakutabamine oli okei, kuid 8 sentimeetrit jäi varu. Kaheksa meetrit võib homme medali tuua ja selleks võin võimeline olla küll!" oli 23aastane sportlane lootusrikas.

Kvalifikatsiooni kolmandast katsest pidas Kask targemaks loobuda: „Teisel katsel tundsin tagareies kerget sähvatust, et ei saa lõpuni hüpata. Treeneriga otsustasime, et kui avakatse viib edasi, siis viib. Kui ei, siis keskendume suveks. Kerget analüüsi küll tegin teiste katseid vaadates, kas saan edasi või ei, aga õnnestus!"

Sportlane tõdes, et ühes grupis ning 24 hüppaja seas oli raske keskenduda, sest seisakuid tuli palju ette. "Väga pika ootamisega ma harjunud pole. Finaalis on õnneks kaheksa hüppajat! Muidugi kui rahvast tuleb täismaja - mitte ainult sportlased ja mõned Tšehhi lapsed - siis on vägev tunne küll!"

Kaks päeva järjest Kask veel hüpanud pole. „Eesti võistlused on näidanud, et jalad ei kannata väga mitu päeva järjest võistlemist: vahel ei saa voodistki üles. Massaaž tuleks nüüd kasuks. Loodame, et jalad peavad vastu!"

Kaugushüppe finaal peetakse homme Eesti aja järgi kell 18.55.