Sergei PareikoFoto: LAURA OKS
Spordivaria
6. märts 2015, 10:14

Linnalehe hinnang: Eesti meistriliiga üleminekute TOP 8

Jalgpalli Eesti meistriliiga hooajaeelseks suurimaks üllatuseks oli Sergei Pareiko viimase hetke otsus liituda Levadiaga.

1. Sergei Pareiko (Venemaa klubist Nižni Novgorodi Volga Levadiasse)

Eesti koondise esiväravavaht Pareiko rääkis veel hiljuti, et Eesti liigas jätkamine teda ei motiveeri. Eile õhtul tuli aga pommuudis, et ta on tiitlikaitsjaga ikkagi lepingu sõlminud.

2. Joel Lindpere (Tšehhi klubist Ostrava Baník Nõmme Kaljusse)

Aastatel 2010–2013 USA meistriliigas mänginud ja viimati Tšehhis Ostrava Baníkus pallinud Lindpere naaseb klubisse, kus ta mängis ka 1997. aastal. „Alustasin oma karjääri Nõmme Kaljus, olen viimased kolm aastat puhkuse ajal Kaljuga treeninud ning olen kindel, et Kaljuga lepingu sõlmimine on väga hea otsus," ütles Lindpere Kalju koduleheküljele.

3. Roman Smiško (Levadiast Narva Transi)

Mullu meistriliigas Levadia väravas 24 nullimängu teinud Smiško on olnud väravas vana kindlus ise. Huvitav, kas värav püsib puhtana ka tasemelt nõrgemas Narva Transis?

4. Aleksandr Dmitrijev (Levadiast Infonetti)

Loogiline olnuks, et välisklubita jäämise korral liitub Eesti koondise põhitegija Dmitrijev Levadiaga. Aga võta näpust – mees otsustas teise klubi kasuks. Meistriliigale lisab selline samm vaid intriigi.

5. Ivan Pecha (Rumeenia klubist Oțelul Galațist Levadiasse)

Pechast saab esimene Eesti meistriliigas mänginud jalgpallur, kes on osalenud meistrite liiga põhiturniiril. See fakt peaks rääkima enda eest.

6. Ats Purje (Soome klubist Kuopio Palloseurast Nõmme Kaljusse)

Kes ei mäletaks mullust septembrit, kui Purje sahistas Eesti koondise 1:0 EM-i valiksarja võidumängus tugeva Sloveenia koondise võrku. Purje lõi mullu Soome meistriliigas üheksa väravat. Kas Eesti liigas suudab ta lüüa poole rohkem?

7. Enar Jääger (Belgia klubist Lierse Florasse)

Eesti koondise äärekaitsja Jäägeri ülipikk klubimängude paus on viimaks läbi. Viimati mai alguses Belgia liigas Lierses mänginud Jääger saab Floras koguda väärtuslikku mängukindlust, et seejärel taas välislepingut jahtida.

8. Gert Kams (Soome klubist Seinäjoki Florasse)

Mullu SJK-ga Soome meistriliigas hõbedakohale tulnud Kams otsustas Eestisse naasta. Küllap on ta veendunud, et Eesti kuld maitseb paremini kui Soome hõbe.