Autoralli MM-sarja valitsev maailmameister Sebastien Ogier.Foto: TT NEWS AGENCY
Auto-Moto uudised
6. märts 2015, 12:15

Mehhiko rallit juhtiv Sebastien Ogier: nüüd saan gaasi põhja panna!

Kahe katse järel autoralli MM-sarja kolmandat etappi juhtiv Sebastien Ogier rääkis, et hea algus rallile lubab tal teisel võistluspäeval kihutada maksimaalse kiirusega.

Ralli üldseis on hetkel väga tihe, sest esimesed 14 sõitjat on 8,8 sekundi sees. Volkswageniga kihutavale prantslasele järgnevad Thierry Neuville ja Andreas Mikkelsen, kes kaotavad Ogier'ile 1,2 sekundit. Eestlane Ott Tänak kaotab valitsevale maailmameistrile 2,9 sekundit.

"Mulle on alati selle ralli start meeldinud ja melu Guanajuatos (seal sõideti esimene kiiruskatse) oli taas imeline. Tore on olla esikohal, kuid homme võite kindlad olla, et annan endast parima," lubas Ogier. 

Belglane Neuville kaotas Volkswageni piloodile teisel kiiruskatsel 1,6 sekundit ning Hyundai sõitja sõnul ei saanud ta Ogier'ile lihtsalt vastu. "See on minu jaoks hea algus. Üritasin teisel kiiruskatsel kõvasti, kuid ta sõitis hästi. Ootan homset väga, mil põhirõhk on pidavuse leidmisel," rääkis 26-aastane Neuville.

Kolmandat kohta hoidev Mikkelsen loodab pärast eelmise aasta ebaõnnestumist sel aastal Mehhikos paremini sõita. "Toona sõitsin kolme päeva jooksul kaks korda rajalt välja, mistõttu on see minu jaoks kui uus ralli. Usun, et stabiilse kiiruse näitamine on see, mida tegema pean," lausus norrakas.

Mehhiko ralli jätkub veidi vähem kui viie tunni pärast. Eesti aja järgi kell 17.02 alustatakse MM-sarja kolmanda etapi teise võistluspäevaga, mil sõidetakse kaheksa kiiruskatset, sealhulgas kaks korda 44,3km pikkust El Chocolatet.