Eesti naiskonnas mängis ka Marie Turmann.Foto: ERAKOGU
Talisport
6. märts 2015, 13:17

Eesti neiud on paremad kui noormehed!

Tondiraba Jäähallis lõppesid nii Eesti neidude kui noormeste jaoks juunioride maailmameistrivõistlused curlingus.

Naisjuuniorid kaotasid täna hommikul viimases alagrupimängus 2:8 Venemaale ning lõpetasid koduse MMi kaheksanda kohaga. Kahe võidu ja seitsme kaotusega edestati vaid Inglismaad ja Tšehhit. 

Kaheksas koht tähendab, et järgmisel aastal pole eestlannade osalemine curlingu juunioride MMil teps mitte kindel. Koha kindlustamiseks on vaja 2016. aasta jaanuaris Soomes Lohjas peetaval B-turniiril tulla esikolmikusse. Üks hea uudis siiski on: kaheksanda kohaga kindlustasid neiud Eestile koha järgmise aasta noorte olümpiapäevadele Lillehammeris, kus võisteldakse segavõistkonnaga (2 neidu, 2 noormeest).

Eesti meesjuuniorid lõpetasid oma MMi eile õhtul, kui 1:8 jäädi alla Šotimaale. Pelk võit ja kaheksa kaotust andsid eestlastele kümnenda ehk viimase koha, millega kukutakse samuti B-turniirile. Et järgmise aasta juunioride MMile pääseda, tuleb ka noormeestel järgmisel aastal Lohjas esikolmikusse tulla. 

Curlingu juunioride maailmameistrid selguvad ülehomme, alagrupimängudele toetudes on võistluse favoriitideks neidude arvestuses kõik üheksa kohtumist võitnud Kanada. Noormeeste seas oli parim samuti Kanada, kes võitis kaheksa ja kaotas ühe matši.