Rein Taaramäe.Foto: Facebook
Jalgrattasport
6. märts 2015, 14:16

Rein Taaramäe: pärast Portugali olin koomas

Astana profimeeskonnas sõitev Rein Taaramäe läheb pühapäeval starti nädal aega kestvale mainekale Paris-Nice'i velotuurile.

Eelmisel aastal veel Prantsuse meeskonna Cofidise särki kandnud Taaramäe on Astanas hooaega vägevalt alustanud - debüüt valentinipäeval Vuelta a Murcia nime kandnud ühepäevasõidul osutus võidukaks, veebruari lõpus saavutas ta Portugalis Volta ao Algarve'il kokkuvõttes kuuenda koha ning oli teisel etapil teine.

"Enne starti olen natuke häälest ära, aga ei teagi, kas rohkem moraalselt või füüsiliselt. Eelmine nädal ei saanud ühelgi päeval trennis midagi erilist teha, sest olin Algarve'i nädalast lihtsalt koomas.

Enesetunne oli nüüd trennis siiski normaalne ning paanikaks põhjust pole," rääkis Astanas koos Tanel Kangertiga sõitev rattur. Paris-Nice'il on eestlase ülesandeks aidata itaallast Fabio Arud ning talle tuuri teises mägisemas pooles tuge pakkuda. 

1933. aastal alguse saanud rikka ajalooga Paris-Nice on alati olnud rattamaailma üks esimesi mainekaid mitmepäevasõite, mida kasutatakse ettevalmistuseks kevadisteks klassikuteks ja vahetevahel ka mais algavaks Giro d'Italiaks, aasta esimeseks suurtuuriks.