Balti liiga põhiturniiri võit pole Serviti jaoks eesmärk omaetteFoto: ALDO LUUD
Käsipall
6. märts 2015, 17:18

Kalmer Musting tasavägisest Balti liigast: lõpp-koht suurt rolli ei mängi

Käsipalli Balti liigas seisab eeleoleval nädalavahetusel ees põhiturniiri viimane voor. Koha Kehras toimuval Final Fouril on taganud nii Põlva Servitu kui ka HC Kehra, seejuures on mõlemal meeskonnal olemas ka võimalused põhiturniiri võitmiseks.

Serviti jaoks on põhiturniiri võidu võtmed endi käes. Hetkel juhib Minski SKA 13 punktiga, ent Eesti klubi on kahe punkti kaugusel ning erinevalt tiitlikaitsja SKA-st on Servitil veel ees kaks kohtumist. Kui mõlemad meeskonnad koguvad nädalavahetusel maksimumpunktid, lõpetab Serviti esikohal, sest omavahelistes mängudes on põlvalastel kirjas võit ja viik.

"Sel aastal on tabelitipu meeskonnad võrdselt tugevad, nii et ega lõpp-koht suurt rolli mängigi," arutles Serviti peatreener Kalmer Musting. "Olgu, võibolla esikoht oleks tore, aga siis võib vastaseks tulla Cocks või Meškov – jällegi väga tugevad klubid."

Kohe laupäeval kohtuvad alati põhimõttelises vastasseisus Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Nädala sees peetud koduliiga kohtumistes said mõlemad võidud – kehralased alistasid Aruküla SK 37:26 (Dmitri Jankovski 8 väravat) ja Serviti oli 35:26 üle HC Viimsi/Tööriistamarketist (Ardo Puna ja Pavel Turajev 7).

"Eks meie omavahelised mängud on alati põnevad ja erilised," tunnistas kehralaste juhendaja Jüri Lepp. "Samas võib sel korral läheneda väiksemate pingetega, sest koht nelja hulgas on selge ning põhiturniiri lõppkoht pole ülitähtis – kui tahame Balti Liiga esikohta, peame finaalnelikus olema valmis kõiki võitma."

Musting oli kolleegiga nõus, et pingeid on ehk vähem kui tavaliselt: "Oleme sel hooajal vaid kolmel korral kohtunud ning alati oli ühel tiimil palju puudujaid ehk siis täiskoosseisudes nagu polegi saanud heidelda."

Pühapäeval Servitil külas punktijanune Cocks

Põhiturniiri viimaseks kohtumiseks sõidab Kehra Vilniusse, kus kohtub BHL-i tänavuse autsaideri VHC Šviesaga. Leedust omakorda tuleb pühapäevaks Põlvasse Riihimäe Cocks. Soomlastel ongi ehk sel nädalavahetusel kõige enam mängus, sest hetkel on Soome meister viiendal kohal, punktiga maas Bresti HC Meškovist.

Erinevalt Valgevene klubist on Cocksil ees kaks kohtumist ja seeläbi pääs finaalnelikusse samuti endi kätes. Põhjanaabrid võtavad Balti Liigat väga tõsiselt ning asusid Leedu suunas teele juba neljapäeval! Koduliigas kindlustas Cocks Soome meistrivõistluste põhiturniiri esikoha 32:21 võiduga (Kristo Voika 5) Karjaa BK-46 üle. Šviesa aga kaotas viimati Alytuse Almeida-Stronglasasele 23:35 (Tomas Bernatavičius 5).

"Cocksil on tõsiseid vigastusprobleeme, aga nii pika pingiga tiimil on alati ka vahetusmängijad tasemel. Meil ripuvad küsimärgid Andrei Ternovõi ja Siivo Soku kohal," viskas Musting pilgu vigastatute nimekirjale. Ka kehralased ei saa päris täisjõuga nädalavahetusele vastu minna, sest puudu on nii Indrek Napsep kui väravavaht Mikk Aasmaa.

"Seis on meil siiski palju parem kui näiteks kuu aega tagasi," tunnistas Lepp. "Mänguliselt tahaks aga näha paremat esitust kui viimati koduliigas. Pingevabamas õhkkonnas esinedes ei tohiks olla liigset käteväristamist, nii et ehk loksub ka mäng paremini paika. Võitude järele lähme nii või teisiti, nagu alati."